Meldingen
Alles wissen

Stookwijn likeur maken

Pagina 1 / 2

Berichten: 11
Topic starter
(@antoine)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vraagje!! Kan je van het eindproduct van suiker en water en turbogist laag alcoholgehalte likeur maken? Dus zonder het te stoken?

Beantwoorden
23 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Alles kan. De vraag zou niet moeten zijn kan je daar een likeur van maken maar wil je daar een likeur van maken. Stookwijn is zurig.

Beantwoorden
Berichten: 11
Topic starter
(@antoine)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oké dus dat is sowieso niet aan te raden. Je moet hem daarna dus altijd stoken?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik zou het altijd stoken inderdaad

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stookwijn is net als gewone wijn gewoon drinkbaar. En je kan er erg teut van worden en zonder hoofdpijn alleen zoals Munckerik al schreef: het smaakt zurig. Ook zit je aan de max.ABV van 18%. Bij verdunnen en smaak/geur correctors toe te voegen zakt dit nog meer. Plus dat je dode gistcellen en andere rest chemie zit te drinken, ik zeg: please: don't...
Dus distilleren kom je eigenlijk niet onderuit.
Je raakt dan veel zurigheid en ellende kwijt en je ABV percentage is veel hoger en vooral zuiverder.

Beantwoorden
Berichten: 11
Topic starter
(@antoine)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oké super!! Hier kan ik wat mee. En moet je het mengsel ook regelmatig roeren? En bij welke temp moet je het laten gisten?

Beantwoorden
Berichten: 11
Topic starter
(@antoine)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

En alvast bedankt voor de goede tips ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Niet roeren maar bij kamer temperatuur + - 20 graden zetten.wel gist er bij doen.gr Chris

Beantwoorden
Berichten: 11
Topic starter
(@antoine)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oké tijd voor de volgende vraag haha. Hoe lang moet ik de emmer laten staan. Je mag hem niet te vaak openen. Het liefst helemaal niet. Maar hoe lang raden jullie aan?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Totdat alles uitgegist en geklaard is. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Antoine,laten staan een of twee weken,als je een waterslot hebt,dan als het uitgebubbelt is dat het uitgegist is,laat het dan koel staan tot het bezonken is,en stook het dan,heb je geen waterslot,dan hou een brandende aansteker boven je stooksel,als die blijft branden en niet flakkerd is het ook uitgegist.gr.Chris.sucses

Beantwoorden
Berichten: 11
Topic starter
(@antoine)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oke bedankt.

Beantwoorden
Berichten: 11
Topic starter
(@antoine)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Uuuhm ben ik weer met een vraagje. Allereerst super dat jullie zo snel antwoorden. Maar het is nu uitgegist. Het zit in een emmer en ziet een beetje troebel. Moet het helemaal helder zijn? Het ziet een beetje geelachtig. Het smaakt nu echt naar wijn. Kan het nu gestookt worden?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

antoine nee als het uit gegist is moet het nog klaren !

doe een beetje in een borrelglaasje en na een paar dagen zal je het verschil zien en ook dat er nog wat gist op de bodem ligt 

Beantwoorden
Berichten: 11
Topic starter
(@antoine)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nu lees ik dat het goed is om de boel buiten te zetten om het te klaren?

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?