Vraagje!! Kan je van het eindproduct van suiker en water en turbogist laag alcoholgehalte likeur maken? Dus zonder het te stoken?
Alles kan. De vraag zou niet moeten zijn kan je daar een likeur van maken maar wil je daar een likeur van maken. Stookwijn is zurig.
Oké dus dat is sowieso niet aan te raden. Je moet hem daarna dus altijd stoken?
Ik zou het altijd stoken inderdaad
Stookwijn is net als gewone wijn gewoon drinkbaar. En je kan er erg teut van worden en zonder hoofdpijn alleen zoals Munckerik al schreef: het smaakt zurig. Ook zit je aan de max.ABV van 18%. Bij verdunnen en smaak/geur correctors toe te voegen zakt dit nog meer. Plus dat je dode gistcellen en andere rest chemie zit te drinken, ik zeg: please: don't...
Dus distilleren kom je eigenlijk niet onderuit.
Je raakt dan veel zurigheid en ellende kwijt en je ABV percentage is veel hoger en vooral zuiverder.
Oké super!! Hier kan ik wat mee. En moet je het mengsel ook regelmatig roeren? En bij welke temp moet je het laten gisten?
En alvast bedankt voor de goede tips ?
Niet roeren maar bij kamer temperatuur + - 20 graden zetten.wel gist er bij doen.gr Chris
Oké tijd voor de volgende vraag haha. Hoe lang moet ik de emmer laten staan. Je mag hem niet te vaak openen. Het liefst helemaal niet. Maar hoe lang raden jullie aan?
Totdat alles uitgegist en geklaard is.
Antoine,laten staan een of twee weken,als je een waterslot hebt,dan als het uitgebubbelt is dat het uitgegist is,laat het dan koel staan tot het bezonken is,en stook het dan,heb je geen waterslot,dan hou een brandende aansteker boven je stooksel,als die blijft branden en niet flakkerd is het ook uitgegist.gr.Chris.sucses
Oke bedankt.
Uuuhm ben ik weer met een vraagje. Allereerst super dat jullie zo snel antwoorden. Maar het is nu uitgegist. Het zit in een emmer en ziet een beetje troebel. Moet het helemaal helder zijn? Het ziet een beetje geelachtig. Het smaakt nu echt naar wijn. Kan het nu gestookt worden?
antoine nee als het uit gegist is moet het nog klaren !
doe een beetje in een borrelglaasje en na een paar dagen zal je het verschil zien en ook dat er nog wat gist op de bodem ligt
Nu lees ik dat het goed is om de boel buiten te zetten om het te klaren?