Dag luitjes,
Heeft iemand al eens appelmoes vergist. Gewoon van die potten die je voor 55 cent bij de super koopt. Voor zover ik weet zit daar appel, suiker en voedingszuur in. Zou toch moeten kunnen, of niet? 10 van die potten in een emmer, water en gist er bij en klaar is Kees? Of niet?
Het is het proberen waard. Houdt ons maar op de hoogte.
Let op, er mogen géén conserveringsmiddelen in zitten, anders doet je gist niets.
Likorman waarom niet een paar kilotjes appels kopen en zelf appelmoes maken?zeker geen conserveermidellen en goedkoper.ik verstook niets uit de winkel aleen de suiker en de gist,de rest vertrouw ik niet.maar iedereen moet doen wat hij het beste vind,is geen cometaar maar advies.gr.?Chris.V.
Kan prima,
Pecto enzymen erbij, paar uurtjes later wordt het lekker dun, eventueel scheut water erbij en gisten maar.
Beste zonder conserverinsmiddelen, maar meestal vreet je gist zich daar wel doorheen. De appelcider die ik vorig jaar had gemaakt was van appelsap waar wel conserveringsmiddel inzat. Beter is natuurlijk als het puur appel en suiker is. Kijk eens bí de aldi of de liddl.
Oh ja, appelstroop schijnt het ook goed te doen. Is immers ingedikt sap. Dat is in Omgeving van limburg te koop in grote blikken van 1 tot 5 kilo meen ik.
In appelstroop zit veel suikerbietmelasse.
Klopt, dat zijn de goedkopere. De echte zijn van ingedikt sap en veel duurder.
Ik heb zelf appel en peren stroop gemaakt
Delixl verkoopt de grote blikken tot 5 kilo, maar prijs is niet te zien als je geen klant bent. Zal eens kijken bij makro of sligro.
https://www.radarplus.nl/article/1337/Is-appelstroop-gezond-of-ongezond -
Appelstroop
Is suiker uit appels gezonder dan suiker uit suikerbieten?
Voor je lichaam zijn ze echt precies hetzelfde. En als ’t je om mineralen gaat, kun je ook spotgoedkope ouderwetse keukenstroop nemen (in die oranje kartonnen potten van de Zeeuwsche Boerin). Dat is een mengsel van glucosestroop (geraffineerde suikerbietenstroop) en ongeraffineerde bietsuikerstroop en bevat ongeveer 10 mg ijzer per 100 g, 50 mg calcium en 500 mg kalium. Maar wel 74 gram suiker.
Ook de appelstroop van Deli XL is gemaakt van appels en suikerbieten, lees:
Rinse appelstroop emmer 3,5 kilo
Sicof Rinse appelstroop is onder meer bereid van citroensap, echte suikerbieten en appels. Het broodbeleg heeft hierdoor een volle, natuurlijk gezoete smaak en smeert makkelijk uit. Serveer de stroop in porties naar keuze.
Klopt allemaal, maar met appelstroop die alleen van appels is gemaakt zou je zo weer appelwijn kunnen maken. Het is immers niets meer dan ingedikt sap dat je weer kunt aanvullen met water. 1 op 7 verhouding. Ik heb het zelf gemaakt (stroop, niet de wijn) en is heerlijk. Van de industrie begrijp ik heel goed dat er goedkope melasse aan wordt toegevoegd. In mijn eigen recept zou het niet in mij opkomen om bieten melasse toe te voegen.
Idd jammer van die blikken. Zal nog eens opzoek gaan. Ik wilde het altijd al eens proberen. Wellicht gaat het met de goedkope stroop ook goed maar je zal toch minder appelsmaak hebben. Weer een projectje! Als ik tijd heb ga ik er vandeweek mee aan de slag!
Wat je zelf maakt is altijd lekkerder.
De meeste mensen weten het niet maar in de voedingsindustrie wordt bijna altijd melasse gebruikt en zeker geen kristalsuiker.
Maar zo slecht is suikerbietmelasse nog niet, er zitten veel sporenelementen en ijzer in. Het is krachtvoer voor de renpaarden.
Echter zie ik niet het voordeel om met appelstroop te gaan vergisten of stoken.
Je zou appelstroop ook zelf kunnen maken, maar dan met suikerrietmelasse als een soort veredeling.
Het voordeel van echte stroop is dat alle echte fruitsuikers er in zitten, zie het als een concentraat zoals je ook het concentraat voor de barrel 674 stookwijn hebt. Dat is een moutextract, dit een appel extract. Geeft weinig rommel en wellicht een lekker resultaat. Dat moet blijken na een test ? p.s. mangrove jacks verkoopt dit eigenlijk al, een concentraat voor appelcider. Mischien is het gewoon hetzelfde.