Hallo Mede stokers
Op internet een leuk artikel gevonden over het rijpen op hout.
Het is een vertaling uit een Roemeense website, maar nogal groot, het zijn 10 pagina,s
als voorbeeld de eerste pagina, mocht je het willen lezen kan je dit in dropbox ophalen.
Gr Maasjoerts
De fijne kneepjes om dranken te veredelen met eikenchips
DE FIJNE KNEEPJES VAN HET GEBRUIK VAN EIKENCHIPS OM DRANKEN TE VEREDELEN
Het is moeilijk om ons de wereld van alcoholische dranken voor te stellen als één van onze voorouders de invloed van het eikenhouten vat op hun smaak en aroma niet had opgemerkt. Volgens experts wordt ongeveer 80% van de smaak van whisky, cognac, calvados, rum en andere gerijpte distillaten verkregen uit eikenhouten vaten. Tegenwoordig is het voor bijna iedereen mogelijk om eigenaar te worden van een kwaliteitsproduct van de kuiper. Maar voordat we een vat bestellen hebben we besloten u te vertellen over het veredelen met eikenhouten chips als een effectieve, goedkope en vrij eenvoudige manier om van zelfgemaakt bier, wijn of aromatisch distillaat iets buitengewoons lekker en met een vleugje authenticiteit te maken.
Ik kan niet bij het document. Heb wel veel interesse.
Anders wetransfer?