OkΓ© Robbert ga ik zo proberen in vriezer te steken luchtdicht,denk ook dat dit moet lukken grtj bedankt ??
Het is weer begin juni: tijd om te letten op oogstbare, onrijpe walnoten.
Beide versies staan bij mij te macereren, ben benieuwd π
Er wordt veel gesproken over groene walnoten. Dat is dus de walnoot die uit de boom valt en dan haal je de walnoot eruit en gebruik je de binnenste gedeelte of gebruik je ook het groene gedeelte wat om de walnoot heen zit?
Robert je hebt het over siroop bijvoegen , welke verhouding suiker / water houdt je aan ?
Robert je hebt het over siroop bijvoegen , welke verhouding suiker / water houdt je aan ?
300 mil water , citroen zuur en 500 gr suikerΒ .Β
Effe een stomme vraag (die niet bestaan) onrijpe walnoten zijn giftig om te eten, nu maak ik er een likeur van. Kan iemand uitleggen waarom deze nu niet meer giftig zijn?
Hallo Robert,
ik heb je recept opgevolgd maar dan maal twee, suiker siroop gemaakt en bronwater toegevoegd de smaak is lekker maar erg waterig, heb twee flessen Wodka 0,7 Β Γ‘ 37,5 % alcohol en daar 4 ltr bronwater op gegoten en het is absoluut geen likeur 😂 . Ik heb Β 1270 gr suiker siroop gekookt in 1,2 ltr water en 2,5 mg citroenzuur toegevoegd nu wil ik het laten vergisten en proberen er een schnaps van te maken , ik heb dus 5,2 ltr water gebruikt en 1,4 Ltr wodka. Kan ik bakkersgist toevoegen en hoeveel ? En waar moet ik op letten.
gr, Tom.
Ik heb in juni ongeveer 4.5kg groene walnoten (in vier gesneden) op 6l alcohol van 96%Β gezet, daar toe in elke pot 6 kruidnagels, 2 steranijs, vanille stokje, en een eetlepel heel fijn gemalen koffie, geraspte citroen schil staat nu van eind juni.
Volgende week ga ik alles filteren en begin een suiker oplossing van bruine suiker met water te maken,
Ik heb tevens nog een 0,75l staan van vorig jaar, een kleine 10 noten zonder toevoeging, dat sap is gitzwart, ('t was een probeersel) dat doe ik dit weekend proberen te redden, mss nog anijs, koffie, kaneel en vanille staafje toevoegen, en nog een maand of zo laten staan, kijken wat het wordΒ
Ik had 30 onrijpe walnoten, 1x kaneel stokje, 1x steranijs, 10 kruidnagels, 6 koffiebonen, 1x vanille stokje, citroen schil rasp in 500 ml 91.5% weggezet voor 45 dagen. Gezeefd over koffiefilters, ging makkelijk. 790 ml bronwater toegevoegd gaf 1.35 Liter 38% en 215 gram suiker en 6 ml glycerine.
In de fles is het zwart maar tijdens het zeven is de oplossing donker groen. Ik laat het gewoon een paar maanden staan, hopelijk kan ik er vanaf blijven.
Het is weer walnoten tijd, vorige jaar walnoten likeur gemaakt en die beviel heel goed, helaas had ik maar 1 liter gemaakt. Nu wil ik hetzelfde weer maken, maar dan meerdere liters. Stel dat ik 10 liter ga maken, kan ik dan de hoeveelheden met 10 vermenigvuldigen en na rijpen verdelen over de flessen? Bv 3 steranijs wordt dan 30 steranijs of beΓ―nvloed dit dan de smaak?
@Robbert, jou recept van 2018, je begint met 650 ml alcohol, wat is het begin percentage?