Intresante watersloten????dat bier heeft hij al bijna op zo te lezen??maar het ging eigenlijk over watersloten?en Lummel ligt nu onder de tafel tussen de watersloten.?
Nu vraag ik me af: ligt Lummel onder tafel vanwege de watersloten, of vanwege (of is het wegens) de sloten water? Wegens is Nederlands , Vanwege is Vlaams Ver^%mme, straks denken ze nog dat ik een Belg ben. π (Ben ick van Duytschen bloet)
Zal geen water zijn,de watersloten hebben wel geholpen.drank en in de olie zijn zal het ook wel niet zijn hij drinkt niet en gebruikt niets,zal wel in slaap gevallen zijn hij is ook niet meer de jongste.????
Twee uur geleden was hij nog online.nu door omstandigheden ofline.wat een waterslot kan veroorzaken,daarom gebruik ik er geen.
waarom zo druk maken om waterslot ?
Als de vergisting goed opgang is hangt er aan oppervlakte een co2 laag die het bier / stookwijn afschermt .
CO2 is zwaarder dan O2 zuurstof . en zuurstof wordt verdrongen .
dan is waterslot niets anders dan een zwanenhals / stank afsluiter als onder wastafel .
Overdruk kan weg komen en verdere geur blijft binnen .
En t is makkelijk omdat je aan belletjes kan zien dat er een vergisting is .
Maar dat kun je ook ruiken of testen met een lucifer of dat goed aan de gang is .
Verder stopt het invallen van vuil of insekten .
Maar net als vroeger afdekken met Een natte doek of prop stro is afdoende om toch een goede vergisting te hebben .
Joe!
Coca vonden ze hier ongepast, dus vandaar maar dat zit wel snuif...
Waterslot, slang eraan naar buiten, geen sterke geur in huis. In niet elke ruimte kun je met een handdoek werken, als je in een schuur werkt, wil je geen vervuiling door ongedierte, of insecten.
Wiliam heb in Roemenie vaten die stonden te vergisten open getrokken,het leefde vol met made vd.fruitvlieg,hebben we gewoon gestookt,is normaal daar.
Twee uur geleden was hij nog online.nu door omstandigheden ofline.wat een waterslot kan veroorzaken,daarom gebruik ik er geen.
Chris, dat gezellige gepruttel en gebubbel, nou mis je een stukje stookbeleving.Β
Volgens mij miste jij gisteren een heeeeel stuk stookbeleving????
Zo heb ik dat niet ervaren. In tegendeel hahaha. Heb nu alweer een droge mond van al dat typen. Is het al negen uur geweest?Β
waarom zo druk maken om waterslot ?
Als de vergisting goed opgang is hangt er aan oppervlakte een co2 laag die het bier / stookwijn afschermt .
Dit geldt alleen zolang de vergisting goed op gang is. Bij ber is het zeker van belang dat na de start van de vergisting geen zuurstof meer bij het bier komt die oxidatie veroorzaakt.
Β
Dat is i.d.d. wat ik zeg Mick .
Bij een goede vergisting zal er door de CO2 laag aan oppervlakte geen zuurstof bij komen die aantast .
Wanneer er geen co2 door gisting is moet het product wel afgesloten zijn .