Kapisjon, als de appelsap is uitgegist doe je er 8gram suiker p/ltr. bij, daarna kun je ze gaan bottelen in b.v. schoongemaakte bierbeugelflesjes (als je niet over een kroonkurk apparaat beschikt om de flesjes te sluiten). Na 3 - 4 weken op kamertemperatuur zul je door de suiker koolzuur in de flesjes aantreffen. Ze zijn dan gereed voor consumptie.
Wel even in de koelkast zetten. Ik heb op dit moment nog zo'n 10 flesjes van een halve liter staan. Vooral in de zomer een heerlijke koele verfrissende prikdrank met weinig alcohol.
Betweter .. nadat het in de destilleer ketel heeft gezeten of is dit als je van appels een soort bier gemaakt heb !?
Ik heb het over appelcider, daar hoort koolzuur bij, vandaar dat je voor het bottelen er nog 8gr. suiker p/ltr. bij moet doen.
Als je na het vergisten de appelsap gaat distilleren, heet het Calvados (hoog alcohol percentage) en dat is een heel ander verhaal
Staat inmiddels te gisten.
Goed bezig! Dit werkt fantastisch! En met zijn 4en is het behalve snel klaar ook nog eens heel gezellig 🙂
Heel cool, en met zo'n keukenmachine hoef je ook niet te investeren in zo'n dure fruitpers. 🙂
ChrisV, 200 kg? Daar heb je een vrachtwagen voor nodig! Hoe groot is je vergistingsvat?
Groot genoeg 😉
Ik heb een vergistingsvat van 200 ltr twee van100 liter en 4 van 25 liter,pas 400 kg druiven vergist,dus ik moet wel grote vaten hebben.gr.?Chris.V
Chrisv
Waarom gebruik je bakkers gist ipv een wijn gist bv ?
Mvg sam