Heb ook een wit biertje gebrouwen met kveik gist na 3 dagen zit hij al in de tap komt aardig in de buurt van een hoegaarde me favorieten witbiertje
erik
deze middag het pakket gehad maar ze waren niet meer vacum verpakt hoelang heb heb ik de tijd om dit te verwerken???
gr erik
Dat komt helaas vaker voor Erik. Ik kijk de seal naden altijd goed na want het wil wel eens voorkomen dat er tijdens het vacumeren een kafje naar buiten wordt gezogen en dan net tussen de de te sealen naad komt. Als dat het geval is dan pak ik het om in een andere zak. Tijdens het transport wordt er regelmatig ruw met pakketten omgegaan en door schokken kunnen de harde deeltjes door de zak prikken en dan is deze alsnog lek.
Ik heb dit op de site onder het kopje "veelgestelde vragen" ook al omschreven.
Hieronder staat het opslag- en bewaaradvies van de mouterij. Wanneer je het mout binnen drie maanden gebruikt is de kwaliteit nog gegarandeerd. Daarna kan de kwaliteit teruglopen.
Opslag- en bewaartijd
De mout dient gestockeerd in een propere, frisse en droge ruimte (<22°C; <35%RH). Voor het beste resultaat raden we u aan het geschrote mout binnen de 3 maand en de niet geschrote granen binnen de 24 maand na productie te verbruiken.
Dichte fermentatie emmer, en het blijft ,als het droog is lang goed. Zelf een doos in vriezer, en dan blijft het nog veel langer goed. Mocht het vacuumseal verbroken of kapot zijn, heb er hier zelf een staan. 😉 Had gelezen over slowcooking in de Grainfather, dus meteen een sealapparaat er bij gekocht. Altijd handig.
Dichte fermentatie emmer, en het blijft ,als het droog is lang goed. Zelf een doos in vriezer, en dan blijft het nog veel langer goed. Mocht het vacuumseal verbroken of kapot zijn, heb er hier zelf een staan. 😉 Had gelezen over slowcooking in de Grainfather, dus meteen een sealapparaat er bij gekocht. Altijd handig.
Sous vide heet dat, wil ik ook nog gaan doen. Leuk voor nieuw topic ? kan Erik ook nog doen, hij heeft immers een seal apparaat ?
ja jan heb ook een sous vide en een sealapparaat maar ga het morgen of zondag al in de emmer doen
straks komen mijn vrienden uit belgie kris en vrienden naar hier dus snel wat bier en wijn halen
gr erik
Ik zie dat ik 26 februari voor het laatst een Bio Christmas Ale heb getest. Net een open gemaakt en hij is heel erg lekker geworden. Heerlijk dik schuim en wat een mooie kleur. De specerijen komen echt perfect tot hun recht.
Als je hem echt met kerst wilt schenken moet je wel nu beginnen met brouwen. Maar zo hartje zomer is hij ook lekker hoor ?
https://bio-brouwmaat.nl/product/christmas-ale-bio-recept-op-maat/
Hij ziet er heel goed uit Jan, laat hem smaken!
Als je deze winter wilt genieten dan wordt het wel tijd om dit bier te gaan brouwen. Een rijping van 90 dagen is zeker gewenst. Zondag had ik er nog een geopend die was ruim een jaar oud en eerlijk gezegd vind ik die enkel lekkerder geworden.
De Düsseldorf Alt Bio is onderweg naar je, succes met brouwen 😉
Hij is zeker lekkerder geworden, en schuimstabiliteit is veel beter geworden.
Düsseldorf Alt Bio drink ik af en toe en die begint op te raken, dus volgende week bijbrouwen. Is ook een heerlijke doordrinker.
Gelukkig heb ik nog bijna 50 flesjes Christmas Ale en nog heel veel Tripels en Dubbels en nog heel veel pils in het ruim van Harry"s woonboot ?
Zo komt Jan Spliter door de winter 🙂
We hadden zondag een feestje hier en er is van alles goed doorgedronken. Ik moet maar weer een recept gaan ontwikkelen.
Een mooie blonde Ipa, anders ga ik Pils brouwen met extra veel hop ? als je mij advies geeft welke ik daarvoor het beste kan bebruiken dan heb ik weer wat te doen ?
IPA wordt vanwege de BIO hoppen onbetaalbaar of commercieel niet aantrekkelijk vrees ik.
Centennial, Citra, Phoenix, Pilgrim, First Gold, Brewers Gold. Misschien zelfs een Nelson Sauvin hoewel ik dat in zo'n hop explosie zonde van de unieke smaak vind.
Je weet toch dat Düsseldorf Alt als recept te vinden is op de Grainfather site!? Wel even naar 25 liter schalen (met de scale functie).
De waardes in de Grainfather software wijken toch wat af van wat Brewfather opgeeft. Grappig want ik heb hem gemaakt in Brewfather en als XML geïmporteerd.
Ik heb hem er nog in staan van de vorige keer volgens mij. Zal maandag ff checken.
Leuk om weer eens te brouwen, is al weer even geleden, er staan 2 fermenters droog ?
één van mijn altijd terugkomende bieren is een IPA met de citra en columbus
, een heel lekker bier
Ik heb hem er nog in staan van de vorige keer volgens mij. Zal maandag ff checken.
Leuk om weer eens te brouwen, is al weer even geleden, er staan 2 fermenters droog ?
Droge fermenters dat kan niet Jan 🙂
Het Düsseldorf recept is enigszins aangepast/verbeterd.