Meldingen
Alles wissen

Iets terughoudend maar nieuwsgierig.


Theresa
Berichten: 309
Topic starter
(@theresa)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Goedemorgen allemaal , 

mijn naam is Theresa en ik lees al een poosje mee op forum nu toch maar de stoute schoenen aan daan en ingeschreven.

Ik ben van het noorden waar veel landbouw en fruit is.

Ik stook een jaartje of 8 begonnen met een soort melkemmer ketel daarnaast tijdje weerom een T500 gekocht en deze heb ik om laten bouwen om meer vollere en betere smaakjes te krijgen uit mijn stooksels.

Ik maak apfelkorn en slivovitsj van hier uit de boomgaard .
Natuurlijk doe ik ook  wodka uit onze aardappelen maken en ook whiskey maar daar ga ik nu zien een betere passende keteltje voor krijgen nu ik van stoker hier in buurt ketel kon gebruiken tijdens ombouw van mijn ketel .Nu wil ik toch ook met koper aan de gang .

ik hoop nog veel leuke op te mogen opnemen hier op forum .

 

 

Beantwoorden
74 reacties
15 Reacties
marcel1966
(@marcel1966)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@theresa welkom hier en veel leesplezier, het is gezellig en leerzaam hier, groetjes uit het zuiden.

Beantwoorden
Paolo
(@paolo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 618

Theresa, 

van harte welkom op dit mooie forum voor en door mede stokers.

Prachtig dat je al zo'n ervaring hebt met het stoken.

Kunnen wij dus ook van je leren en wie weet wij jou ook nog wat.

De aardappel-wodka, slivovitsj en de apfelkorn gaan we het beslist nog over hebben want daar hou ik ook van.

Alvast proost !!

 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@paolo de buren hier houden er ook van . En zodra de pruimen en appels er zijn zal het weer aangaan met slivovitsj en apfelkorn maken

Beantwoorden
Notna
(@notna)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 345

@theresa welkom op het forum en zo te lezen heb je al veel stookplezier.

Ik ben wel benieuwd naar wat foto's van je ketels.

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@theresa

Welkom op het forum.

Ik ben ook benieuwd hoe en wat je aan de T500 hebt verbouwt om een betere smaak te verkrijgen.

Groet, @ndré

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@avdw. Er zit een klein printje  met een knop waarmee ik de warmte kan regelen of dimmen , er is iets met de bedrading aangepast en verbeterd . Zo een bodemplaat die hier op forum meer is beschreven heb ik erin maar bij deze is er een rand op gelast het is meer een inzet mand . 
Er is nu voor in alambiek een koperen ring en daar een soort kelk erop die aansluit een stukje omhoog in de alambiek waarmee alles ander door de kop gaat.

en thermometer boven op.

het maakt echt verschil nu met eerst .

 

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@theresa

ik ben wel erg nieuwsgierig hoe je die koperen ring met kelk hebt aangesloten en hoe die er uit ziet?

zou het zelf eventueel wel kunnen maken.

alvast bedankt voor de info👍
griet, @ndré🥃😎

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@avdw mijn zoon maakt foto's hij gaat met zoon van Theresa om  .  Komt van de week daar .

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@robbert. Heb jij nog wat vislijm . Wil je wat meegeven voor mij als hij lang komt. .?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@theresa ik heb niet meer . Ik ben er doorheen . SORRY . 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@avdw foto's worden geregeld .

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@theresa

Super, alvast bedankt.

Groet, André

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@theresa

Ik heb zelf ook een soort van dubbele bodem gemaakt in de T500 van rvs gaatjesplaat.

Groet, @ndré

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@avdw bij mij zit er een opstaande  rand op van 10 cm    . Ik heb er ook 3 hogere pootjes bij en zo kan hij ook als mand voor boven de alkohol in de ketel . .ja is ook van gaatjesplaat .Dat wil ik ook als mijn nieuwe ketel er is weer hebben.

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@theresa

Heb je toevallig al een foto gemaakt van de koperen plaat /kelk in de helm van je ketel? Groet, @ndré😎🥃

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Welkom Theresa.

Wat heb je aan je T500 laten verbouwen als ik vragen mag 🙂 ?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@stephan hoi Stephan . Er is een klein printje of zo ingekomen zodat de warmte dimbaar is . Een thermometer aansluiting. Ik heb nu een brede rand gekregen die ik vast kan maken in de koperen alambiek waardoor de alkoholdamp er anders door gaat zo komt er meer smaak aan mijn stooksel. En ik heb ook zo een losse extra bodem plaat als hier  ook op forum staat maar met een 10 cm verhoogde rand erop gelast eigenlijk een soort mand . 
En er was nog iets gedaan geloof ik . 
Is gedaan hier vlakbij door een stoker die al wat langer dit doet.

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom Theresa

En ook hier heel benieuwd naar de veranderingen (verbeteringn) die je liet aanbrengen aan je T500

 

 

Beantwoorden
Berichten: 34
(@arjan)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hallo Theresa welkom en ik ben ook benieuwd naar de aanpassingen op je t500.

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Klinkt goed. Heb je er foto's van?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@stephan als ik weet hoe hier op te maken zijn dan zal ik dat doen . Ik ben niet zo handig als mijn kinders met computers.

Beantwoorden
Berichten: 113
(@knooier)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Welkom Theresa, veel plezier hier op het forum en vooral met de hobby.

Beantwoorden
Haak
Berichten: 599
 Haak
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Iemand die ketels verbouwd in het hoge noorden ......

dat kan bijna niet anders als de alwetend big R ..... zijn

Beantwoorden
6 Reacties
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@haak zijn naam is wel met een R maar het is maar een klein mannetje . 
Ik ben wel content met wat hij voor mij heeft gedaan met mijn keteltje . 
Mijn buurtjes vonden ook dat mijn slivovitsj beter is geworden.

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@theresa

een klein mannetje 🤣🤣🤣

Denk toch dat “het kleine mannetje “ dezelfde is die ik bedoel

de kunstenaar/knutselaar uit het hoge noorden

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@haak  ik weet niet of zelfde is . voor zich zelf is hij praktisch en gemakkelijk maar  wat hij maakt is echt niet geknutseld . Is wel vakman hoor .

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@theresa

ben bang dat we er nooit achter komen

maar jij hebt in ieder geval een mooie ketel waar het hele forum nieuwsgierig naar is

 

tijd voor de foto’s 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@haak als mijn zoon aankomt vraag ik hem om foto te maken  van de keteltjes voor hier .  Ik ben niet zo goed met computer .

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@haak ik denk wel dat je in de richting zat .

De ketel heb ik inderdaad hier in de schuur gehad . 

Inderdaad ik ben niet zo groot . Ouderdom doet krimpen .

Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoi Theresa,

Ben ook erg benieuwd naar de foto’s.

Zet je zoon maar aan het werk.

Beantwoorden
2 Reacties
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@vlisbier als mijn zoon langs komt zal ik vragen of hij foto van ketel maken wil en plaatsen . Sorry ik ben niet handig met computer .

Ik ben maar een boere vrouw  😂😂

Beantwoorden
(@odevie)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 367

@theresa maar met heel veel andere kwaliteiten. 😎

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom theresa. Benieuwd naar je aardappelen vodka. Leuke tijd hier

Beantwoorden
32 Reacties
(@odevie)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 367

@baukrrhh ik vroeg me eigenlijk al af hoe je precies vodka maakt van aardappelen. Schillen of gewoon in stukken snijden, de kook er over, amylase erbij en maischen of gebruik je ook diastatisch mout. Ik begrijp wel dat je het zetmeel in de aardappel moet gaan omzetten naar vergistbare suikers maar de weg erheen is me nog niet helemaal duidelijk.

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2690
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@baukrrhh de aardappels komen van het land dan moeten ze geselecteerd. De uitval gaat anders weg maar zijn niet altijd slecht . Ik was ze en daarna door schrapmachien . 
Ik stoom ze daarna stamp ik ze . In water zetten we dat weg . Ik laat  wat tarwe kiemen . Een emmer daarvan gaat in pan bij de aardappels en 2 citroenen en dat doe ik verwarmen . Ik laat het 2 dagen afkoelen dan begint het al wat gisten . Een blok gist gaat er dan in.

ik dek de aardappel puree dan af met ziekenhuis lakens .

Na enkele weken stook ik het 3 of 4 x .

 

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@theresa

Misschien kun je wat volumes en gewicht erbij plaatsen .

Wanneer  je een emmer gekiemde tarwe toevoegd dan is jou pan wel flink van inhoud .  

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@robbert de pan aardappels is 150 liter , de ammer gekiemd tarwe is 20 liter . 2 citroenen en blokje gist +- 400gram .

 

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2690

@theresa ik heb een pan van 135 liter. Hoeveel aardappels in kilos gooi je hierin?

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@baukrrhh. Ongeveer 25 kilo doe ik in 150 liter .

 

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2690

@theresa thnx

Beantwoorden
(@jaapjanjoost)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 66

@theresa Hi, als ik het goed begrijp laat je de tarwe ontkiemen en zonder te drogen en de wortels te verwijderen bij de aardappelpuree. Klopt dat?

 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@jaapjanjoost de gekiemde tarwe droog ik niet . Mijn heit noemde het groene mout . Bij anders als aardappels droogde hij het wel .  Ik doe het net zo . Het verschil is iets met ensiemen .  Wat dat is weet ik zelf niet maar de man die mijn ketel heeft verbouwt was een vriend van mijn heit 😊 vader die stook ook ouderwets en heeft dat professioneel gedaan die kan dat waarschijnlijk wel uitleggen . Hij zit ook op het forum .

Beantwoorden
(@jaapjanjoost)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 66

@theresa Ja groene mout ken ik. Hoe maal jij het? Op video's die ik hierover heb gezien gebruikt men een gehaktmolen.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@jaapjanjoost wij hebben hier een graanwals daarmee  lukt het ook om een kleine hoeveelheid mout te walsen.

Ik ken wel het filmpje hier op forum , whiskey maken beslag maken . Daarin zie je een oude graan molen met ijzeren schijf die wij ook nog wel in het hok hebben . Dat is anders dan gehakt molen . 

die graanmolentjes kom je hier op tweede hand marketen en kringloop vaak tegen .

Beantwoorden
(@jaapjanjoost)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 66

@theresa In de video van een destillerij die whisky maakt van groene mout van rogge is na 1.10 minuut te zien dat ze een soort gehaktmolen gebruiken. Ik heb ook eens een russische video voorbij zien komen waarbij ze ook zo'n soort molen gebruikten voor groene mout.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@jaapjanjoost wij hebben een landbouw bedrijf in Friesland en gebruiken graan walsen / schroot walsen mijn vader deed de mout er ook mee zo leerde ik dat .

Als je wat meer wil weten wat de stokerijen gebruiken  zou je beter kunnen vragen aan iemand die daar meer ervaring mee heeft .Die mijn ketel heeft verbouwd heeft in stokerij in engeland gewerkt en weet ook meer over groene en gedroogde mout .

 

 

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

Ik ben op visite bij Theresa . Jr kunt mij ook appen apart we zitten hier aan koffie achter de computer nu .

 

Beantwoorden
(@jaapjanjoost)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 66

@robbert Het is allemaal niet urgent. Ik stuitte bij toeval vanuit een bierbrouw verhaal op groene mout. Vond het interessant en heb lopen zoeken naar toepassingen. De molens vielen me op. Mijn vrouw heeft ergens een gehaktmolen, ik denk dat die ergens bij haar op de zaak ligt. Misschien dat ik later dit jaar eens ga experimenteren. En dan gelijk maar een aardappel wodka.

 

Succes met de bestelling.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@jaapjanjoost theresa is bevoorrecht zij heeft  schroot machines waar m3 tegelijk door heen kunnen .

Het kleinemolen uit mijn filmpje heb ik doorverkocht . Ik heb nog een oude hand molen met stenen.

Ik gebruik meestal geeest mout omdat ik weinig met aardappelen doe .

Groenmout heeft als voordeel dat het niet verhit is geweest en daarom meer enzymen bevatten .

Nadeel is je moet inplannen en wat synchroniseren met hetgeen wat je wil maischen .

Je kunt groenmout niet lang bewaren en met invriezen gaat evenals eesten een deel enzym werking verloren . 

Ja met mout kun je een gehaktmolen gebruiken alleen het uitspoelen wordt wat lastiger .

Ja we hebben voor haar een ketel besteld nu afwachten .

Ik ben zelf ook wel nieuwsgierig naar het apparaat als die hier is .

Zoals je inmiddels wel begrepen hebt wij wonen paar km van elkaar en haar vader en ik destileerde samen.

Nu help ik haar nu en dan .

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309
Geplaatst door: @robbert

@jaapjanjoost wij hebben een landbouw bedrijf in Friesland en gebruiken graan walsen / schroot walsen mijn vader deed de mout er ook mee zo leerde ik dat .

Als je wat meer wil weten wat de stokerijen gebruiken  zou je beter kunnen vragen aan iemand die daar meer ervaring mee heeft .Die mijn ketel heeft verbouwd heeft in stokerij in engeland gewerkt en weet ook meer over groene en gedroogde mout .

 

 

 

 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309
Geplaatst door: @robbert

@jaapjanjoost wij hebben een landbouw bedrijf in Friesland en gebruiken graan walsen / schroot walsen mijn vader deed de mout er ook mee zo leerde ik dat .

Als je wat meer wil weten wat de stokerijen gebruiken  zou je beter kunnen vragen aan iemand die daar meer ervaring mee heeft .Die mijn ketel heeft verbouwd heeft in stokerij in engeland gewerkt en weet ook meer over groene en gedroogde mout .

 

 

 

Beetje verwarrend maar maar we gebruiken dezelfde i pad even .  We proberen een veangeance still te bestellen.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

Deze word het .

Met dank aan hulp Robbert

1619025534-Screenshot_20210421-1916492.png
Beantwoorden
marcel1966
(@marcel1966)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@theresa ziet er goed uit , en met 159ltr inhoud kun je ook goed uit de voeten, prijs valt mij trouwens ook best mee, ben benieuwd hoe hij is en jou gaat bevallen, maar zal wel goed komen.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@marcel1966 ik ben niet zeker maar ik had begrepen dat het Amerikaanse gallons is dat is toch 3,8 liter .dan is het 133 liter .  .

Ja ik had mijn zin erop zet .is kompleet met  Koeler en een tumper , Thermometer en Safety klep standaard .

prijs valt mee ,de verzendkosten en duane is wel veel.

ik stook nu vaak achter elkaar , ik had een geleende koperen ketel van 80 liter daar was is wel blij van geworden. Ook omdat er mooier smaakje uitkwam .
ik moet nog wel wat leren ermee te stoken maar ik krijg daar hulp bij.

ik kan niet wachten. 

Beantwoorden
marcel1966
(@marcel1966)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@theresa klopt het is idd 133ltr, maar dat is ook genoeg...toch 🙂

En met jouw zeer ervaren hulp erbij, komt het zeker allemaal goed.

Ben benieuwd naar de eerste stook ermee, houd ons maar op de hoogte, lees graag mee.

 

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@theresa gefeliciteerd !

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@harryd1969 dank u . Nu in spanning afwachten .

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@theresa ook dat is mooi ! Deel van t plezier is ook in verwachting tot t geleverd wordt !

Beantwoorden
Paolo
(@paolo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 618

@theresa

Dank je voor het recept.
Uiteraard uitgeprint en bij nog te maken recepten 👍.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@paolo gebruik wel een vaste aardappel die je kunt stomen of helemaal onder water mag koken .

Beantwoorden
Paolo
(@paolo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 618

@theresa goed dat je dat zegt. Juist de simpelheid van het ingrediënt aardappel spreekt me aan. Top. Mijn dank weer Theresa. Tegen de tijd laat ik het weten.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@paolo ik doe alles in simpelheid ik weet ook maar een paar dingen te maken.  Ik krijg ook tips en wat hulp om wat te verbeteren van een stoker uit de buurt .

apfelkorn , slivovitsj en mede  heb ik van heit .

Whisky ,wodka en honingwodka en zijn nu zuiverder door wat hulp . 

Dit jaar gaan we meer met honing doen als de kasten weer bevolkt zijn . 

 

 

Beantwoorden
Paolo
(@paolo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 618

@theresaik hoop dat de bijtjes het goed gaan doen.mHoor een hoop problemen de laatste tijd helaas. Schoonzus had in Frankrijk een paar volkjes maar hebben het niet overleefd .

Echt jammer.

 

betreft de drank, ik geloof zelf ook dat ‘simpel’ het mooiste kan voortbrengen. 

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoi en ook welkom natuurlijk Theresa! Ook hier overwon de nieuwschierigheid van de terughoudendheid, en veel opgestoken en de diepte in kunnen gaan dankzij het forum en de bereidheid vd leden elkaar te helpen.

Betreffende die vergiste aardappelpuree, stook je die met pulp, en zo ja, hoe? Keteltje au bain marie of gebruik je dubbelebodem (geperforeerde plaat) met kookzak? Moet daar nog vocht bij tegen 'droog' koken?

Beantwoorden
3 Reacties
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@pikketanus nu gebruik ik de mand die voor mijn keteltje is gemaakt met een linnen aardappelzak . Ik doe die eerst in de ketel daar giet ik alles in en met een koortje maak ik die dicht . Eerst deed ik het met zak in mijn melkbus ketel omdat mij t500 altijd aanbakte . 
Als ik de nieuwe koperen ketel krijg moet ik even vragen hoe het aansten moet .

Beantwoorden
(@pikketanus)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 818

@theresa aah precies, in een zak en los van de bodem, dank! 👍 was benieuwd of het zoals andere pulp gestookt werd (ja dus). Is de geur wat te harden van de vergisting? Heb aardappels nog nooit aangedurfd, maar wil het wel gepoogd hebben eens.

Hier enkel koperen dames, paar alambieks en een alquitaratje. Voor pulp gaat er hier een geperforeerd verhoogd plaatje onderin de ketel, en ik leg de kookzak ook in ketel en stort 'm dan vol. Erg vergelijkbaar dus 🙂

Beantwoorden
Hilly
(@hilly)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 152

@pikketanus Ik heb nu voor de 2de keer aardappels die staan te vergisten en het geeft erg weinig geur af!. Ik doe het trouwens wel volgens het recept van Robbert die hier ook ergens te vinden is.

Beantwoorden
Haak
Berichten: 599
 Haak
(@haak)
Honorable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

@Theresa

Ja dat is niet eerlijk

je hebt kennis van huis uit en Robbert als mentor ...

Beantwoorden
4 Reacties
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 309

@haak mijn kennis is beperkt hoor .

blond hè . Ik vergeet veel . 
Robbert was al vriend van mijn vader . Daarom ken ik hem .

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@haak zij heeft een enorme boomgaard met heerlijke pruimen en maakt een slivovice waar je niet van af kan blijven. 

 

 

 

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@robbert

Ouwe snoeperd

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@haak genieten van de kleine dingen die het korte leven bied .,😋

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?