Absint project. Niet helemaal gelukt.
Op basis van de video van Robbert hier op het forum en van het Youtube filmpje van Jesse van Still It heb ik een absint project gedaan.
Voor de mash heb ik Jesse gevolgd:
95 L (25 gal) of water werd 16 liter
14kg (30,9 lb) of sugar werd 2,3 kg
1kg (2.2 lb) of raisins werd 200 gram
1kg (2.2 lb) of oats werd 200 haver.
Na 2 weken gedistilleerd tot 2 liter low wine. SG lijkt goed ergens rond de 900.
Kruiden uitgezocht:
Anijszaad 24 gram
Alsem 22 g.
Venkelzaad 18 g.
Hysop 10 g.
Angelica wortel 6 g.
Zoethout 5 g.
Lindebloesem 4 g.
Citroen melise 4 g.
Citroenschil 8 gr.
Opwarmen tot 76 graden C.
Laten afkoelen en een dag laten staan
100 ml “concentraat” wegzetten, de overige 1900 ml distilleren (pot still).
Na distillatie (foreshots, heads en tails weg) 1500 ml over
De 100 ml “concenraat” bijgevoegd. Ziet er mooi groen-geel uit. Ongeveer 85 % a 90 % alcohol (mij refractometer stop bij 80 en daar zat het boven).
Glas met koud water. Beetje absint er bij. Maar helaas geen grijze wolk…
Blijft helder… En de smaak? De eerste reactie is dat het inderdaad smaak naar Riccard of Ouzo maar dan volgt een beetje een bittere nasmaak. Ik zou het willen omschrijven als Jagermeister met hoestdrank. Is het lekker? Nou laten we het zo zeggen het is niet vies, maar 1 glaasje is wel genoeg denk ik.
Wat ging er mis? teveel kruiden, teweinig, verkeerde verhouding?
Groet Art.
Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912 Absinth zoals het hoort !
Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles . Dit gaat nu tenminste 18 maanden de kelder in voordat het gedronken gaat worden .
Kunstmatige veroudering proef je altijd daarom zal de tijd zijn zijn best moeten doen.