Hallo medestokers,
Ik heb mijn eerste stook van mais gedaan en terug gebracht naar 40% opbrengst is ruim 2,5 L ben er trots op voor de allereerste stook dankzij alle tips van jullie bedankt hiervoor.
Maar nu mijn vraag hoe krijg ik de scherpe jenever/alcohol smaak eraf lukt dit door 2e keer stoken of filteren door actief koolstof?
Of kan ik hem laten rusten?
Groetjes Ronald
Tof ....
Volgens mij las ik ergens op het forum dat even (2 weken) laten rusten al heel veel goed doet. Filteren is denk ik meer om bezinksel en relatief gorte delen uit de vloeistof te halen. (zal ook wel iets met de smaak doen.
Een tweede stook zal het alcohol percentage in het prodeuct doen stijgen. Ook hierover las ik dat dit de scherpe smaak doet afnemen.
Anyway...cheers...ik zou er nu al niet af kunnen blijven.
Welke gist heb je gebruikt?
Filtreren over kool kan helpen maar je kunt dan ook smaak verliezen.
Tweede stook maakt alles weer wat zachter.
Hoi munckerik,
Heb gewone droge gist met amylase en maïsmeel en vijgen aan mash toegevoegd
Ben nu 2e stook aan het doen smaakt al veel beter
Een turbo gist? Wat noem je gewone gist?
Nee droge bakkersgist
Daar heb ik geen ervaring mee. Dacht niet dat bakkersgist bekend staat om zijn scherpe smaakafgifte bij vergisten.
Sommige turbo gisten kunnen dat weer wel.