Meldingen
Alles wissen

Eerste stook??


Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo medestokers,
Ik heb mijn eerste stook van mais gedaan en terug gebracht naar 40% opbrengst is ruim 2,5 L ben er trots op voor de allereerste stook dankzij alle tips van jullie bedankt hiervoor.
Maar nu mijn vraag hoe krijg ik de scherpe jenever/alcohol smaak eraf lukt dit door 2e keer stoken of filteren door actief koolstof?
Of kan ik hem laten rusten?
Groetjes Ronald

Beantwoorden
6 reacties
Berichten: 231
(@maboc)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Tof ....

Volgens mij las ik ergens op het forum dat even (2 weken) laten rusten al heel veel goed doet. Filteren is denk ik meer om bezinksel en relatief gorte delen uit de vloeistof te halen. (zal ook wel iets met de smaak doen.

Een tweede stook zal het alcohol percentage in het prodeuct  doen stijgen. Ook hierover las ik dat dit de scherpe smaak doet afnemen.

 

Anyway...cheers...ik zou er nu al niet af kunnen blijven.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Welke gist heb je gebruikt?

Filtreren over kool kan helpen maar je kunt dan ook smaak verliezen.

Tweede stook maakt alles weer wat zachter.

Beantwoorden
Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi munckerik,
Heb gewone droge gist met amylase en maïsmeel en vijgen aan mash toegevoegd
Ben nu 2e stook aan het doen smaakt al veel beter

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Een turbo gist? Wat noem je gewone gist? 

Beantwoorden
Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee droge bakkersgist

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Daar heb ik geen ervaring mee. Dacht niet dat bakkersgist bekend staat om zijn scherpe smaakafgifte bij vergisten.

Sommige turbo gisten kunnen dat weer wel. 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?