Hoi allemaal, Ik maak normaal limoncello van verse citroenen en vraag mij af of gedroogde citroenschillen ook een goed alternatief zijn? heeft iemand hier ervaring mee?
Ja is een prima alternatief.
Super Munckerik! ik ben dat geschil wel een beetje zat inmiddels 🙂 dank voor je reactie zal het proberen en laat wel even weten wat ik er van vind over een tijdje.
Ik pak wel eens wat citroenschil voor eigen gebruik. De smaak en kleur die het afgeeft is geweldig. De schil is gedroogd, het vocht is eruit en de oliën zitten er nog in. Je hebt dus in gewicht veel minder nodig.
Ik heb gelezen dat je ongeveer 1/3 in verhouding nodig bent t.o.v. normale schillen?
Normaal gebruik ik 8 tot 10 citroenen per liter hoeveel gram moet ik nu ongeveer per liter gaan gebruiken met gedroogde schil ???
Ik heb geen idee over de verhouding t.o.v. verse schillen.
Ik zag deze
Inhoud 1 zakje gelijk aan 2 geschilde (in dit geval sinasappels) citroenen
Sorry mijn gsm heeft kuren. ?
ook een goed voorstel maar de gedroogde versie heeft niet de witte laag aan de binnenkant en is langer te bewaren dus ga dat ook proberen
en btw ik vind de kwalitiet erg slecht op het moment van de citroenen ook al ben ik mij er van bewust dat het niet de beste tijd is.
9 gram voor €1,25 ?
Dan lever ik het goedkoper ?
O sorry was gewoon op Google gaan zoeken. Zag idd net dat het veel scheelt via uw website. ?
Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor ?
Zou interessant zijn om te weten hoe de verhouding is ten op zich te van verse, en hoe de smaak is.