Meldingen
Alles wissen

Kolom ruikt naar anijs


Berichten: 316
 DDM
Topic starter
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vorige week heb ik absint gemaakt. O.a. steranijs, anijszaad en venkelzaad gemacereerd in 85 % alcohol en nadien één maal overgehaald in een kleine kolom.Ondertussen de kolom gereingd met detergent en ultiem met een azijnrun. De anijsgeur blijft prominent aanwezig. Iemand een idee?

Beantwoorden
2 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dirk, als de reuk niet weg gaat met schoonmaakmiddel en daarna azijn, ben je dan bang dat er wel smaak wordt afgegeven aan je alcohol die je daarna stookt?

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
Topic starter
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Is al zo. Ik heb vandaag een nieuwe gin gemaakt. Jeneverbes met anijs. Iets speciaals. Of ik daar klanten mee ga lokken is een andere vraag. Wel spijtig, ik had veel van de gin verwacht omdat ik speciale kruiden had toegevoegd,

ik ga de 3-liter ketel enkele dagen onderdompelen in soda. Hopelijk lost dat iets op.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?