Als jij hem lekker vind kun je hem verdunnen hoor... geen probleem...
Zou zelf echter gewoon eerst bijv halve liter verdunnen in een mengbeker...
grt DB
Wanneer je je resultaat goed vindt hoef je hem niet nog eens te stoken. Maar ik begrijp niet goed wat je bedoelt met "ik heb wel voor de zekerheid bij elke stook wat voorloop weggenomen"? Dus wel meerdere keren gestookt?
Je kun idd gewoon in je vergistingsemmer verdunnen
Aangezien ik nog geen copperdome,heb voor de grainfather doe ik het nu met m'n 5l alembiekje. Deze had ik gekocht om te starten. Het was niet echt het plan dat ik 1week erna al een grainfather in huis ging hebben staan haha.
Op die manier 😉
Iedere keer de Grainfather uitbreiden met een ander stukje speelgoed dan is het vaker pakjesavond ?
hahaha, zo gaan die dingen. In ieder geval gefeliciteerd met de Grainfarher. De copperdome moet je zeker een keer aanschaffen. Ben al helemaal om. Mijn oude ketel, waar ik zo trots op was, kan weg.
Hoeveel mag het koelwater in het bakje van je spiraal zijn?
Het verdamt bij 78 graden dus bij 30graden koel ik nog voldoende denk ik he?
Ik heb geen idee, ik koel met gewoon water uit de kraan. Volgens mij zit zo'n bakje snel aan zijn taks en wordt het te warm en daardoor niet voldoende meer koelt.
Hey allemaal, ik ben even stil, druk weekend gehad en niet kunnen stoken
Ik zal dinsdag de turbo clear erbij doen en woensdag stoken, dan is er weer wat nieuws!
Ik had nog een vraag over het moet bijregelen van de naald/temperatuur gedurende de 4u stoken.... het lijkt volgens het still spirits filmpje dat als je zo'n water regulator hebt die de flow constant in orde houdt dat de temperatuur dan stabiel zou blijven... maar wie heeft hier ervaring mee? het leek mij dat de temperatuur zeker in het begin stilletjes steeds warmer werd en er toch meer aan gedraaid moest worden.... zo laten ze het niet uitstralen bij still spirits....
je moet toch nog steeds meermaals met die naald de temp bijregelen? of niet?
Ik heb er geen ervaring mee maar ik kan me aansluiten bij jouw gedachtengang. De water flow regulator is enkel handig om drukverschillen op te vangen zoals die op kunnen treden wanneer er iemand bv een toilet in huis doortrekt. Je zult hem steeds iets verder open moeten draaien naarmate het einde van de stook nadert, denk ik.
denk ik ook ja
Ik heb vanaf dag 1 zo'n ding, ik moet met mijn T500 hem 2x bijregelen tijdens de stook, de regeling zelf is net zo slecht als de standaard T500 koeling, maar sinds ik er nog een regelventiel achter heb gezet is het een heel stuk verbeterd.
Als ik water in huis gebruik, het toilet of de wasmachine heeft dat geen effect op de temperatuur dat is wel heel mooi.
2x is nog weinig, ik heb hem 6x bijgeregeld in het eerste uur... wel zonder dat ding...
Lekker bezig jongens! Ik heb net een gist ton aangemaakt,
6 kg suiker,21 Ltr water en AlcotecVodkastar(blauwe zakje hierboven),
bij een gemeten starttemperatuur van 34,8.
Hij staat na 30 minuten al te bubbelen!!
De aanbevolen 35 graden die op de verpakking geadviseerd wordt
en ik altijd te warm vond werkt dus echt. Stook ze en Cheers!
Gisteren m'n 2de keer gestookt!
13/08 - 21L water + 8KG kristalsuiker + Classic 8 Turbo Yeast + Turbo carbon klaargemaakt
21/08 - (8d later) overgeheveld in 30L ton en bezinksel laten liggen
22/08 - turbo clear part A en een uur later part B toegevoegd
23/08 - overgeheveld in stookvat en bezinksel laten liggen en uitgestookt (10d na maken)
Ik begon er aan om 15u30... deze keer met een aangepast exit slangetje naar de 200L regenton
Rond 20u, zo'n 4u30 later (waarvan 45/50min opwarmen), had ik 4.2L alcohol gevangen en was het goed geweest, ik had ook maar 6x 700ml fles om het in te doen 🙂
Na een kleine controle bleek het 93/94° te zijn EN DEZE KEER ZONDER VIEZE GEUR/SMAAK!!
Wel opnieuw zoals ik al eerder zei meermaals de temp moeten bijregelen, en niet een keer of 2, eerder een keer of 15.... en dit keer was ik alleen thuis en was er niets of niemand water aan het nemen..
heel vervelend... voor de rest ben ik wel HEEL GELUKKIG!!
ben benieuwd naar de de Pure en Vodkastar of die nog beter zijn...
PB