Meldingen
Alles wissen

Wat eten we vandaag?

Pagina 17 / 25

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik slacht kippen kalkoenen en varkens,de varkens in Roemenie,ook schapen geiten ook wel eens een koe geslacht.wat voor het hoofd stoten,als ik een dier slacht ben ik er mij bewust van dat ik een levend wezen zijn leven neem.denken de mensen die achterloos in de supper vlees kopen daar aan.nee dus.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2832
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vraag een kind vandaag de dag maar waar melk of boterhamworst vandaan komt. Ze antwoorden allemaal; de supermarkt.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je krijgt op de koksschool er wel iets van mee maar niet noemenswaardig hoor. Tijdens stage wel oneindig veel ossenhazen ontvliesd en tournedo's gesneden. Ik kan nog steeds niet blind ieder deel van de koe benoemen, en dat vind ik wel jammer. Ik had daar vroeger graag al meer over geleerd. Nu, door mijn interesse in het next level bbqen begint de kennis wel iets te groeien. 

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

waar melk of boterhamworst vandaan komt. Ze antwoorden allemaal; de supermarkt.

OF...hmmm 'k ben lui. Google zelf maar ff..

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ach je hoeft ook niet alles te weten,heb net twee kalkoenen geslacht,poten apart vleugels apart borst filet apart nek en rug zitten in de oven magen en harten apart de botten vd borst laat ik altijd wat vlees aan voor de soep,en dat voor €1.75 per kilo.morgen nog 50 kg augurken gratis voor in te maken.dus eten is niet zo duur en is vers.laurrier bladeren zijn aan drogen ook bio uit eigen tuin.net hebben turkse buur vrouwen  druiven bladeren geplukt ,en hebben mij daarna eten gebracht.was erg lekker.ik geef en krijg.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2832
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Jan, wat je nog niet weet kun je leren. Er zijn zat plaatjes op internet met alle benamingen van de delen van de koe, het varken, schaap, hert, enz. Als jij kan ontvliezen, tournedos goed kan snijden ben je al een heel end. Ik leerde het wild van mijn opa en vader en in de slagerij van een oude slager die nog rookte naast het slachtblok wat toen nog van hout was en ik in het begin altijd moest schoonmaken met zout en water. Hij begon ochtends om 06.00met koffie en een stuk rauwe biefstuk of ossenhaas, en een shaggie. Wat een kerel. 

Weetje wat ook leuk is om te leren, visfileren. Ook leuke technieken daarvoor. Maar wat je ook slacht, een scherp mes is een must, net als in de keuken.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Scherpe messen kan ik ook niet meer zonder. Vanaf mn kokstijd heb ik altijd goed spul gehad. Na een brand in de keuken ben ik ooit mn hele verzameling verloren, maar heb nu weer een degelijke Wusthof Dreizack set. Ik kan me zo ontzettend ergeren als je bij iemand in de keuken staat en je krijgt jaren oude botte Ikea messen waar je echt niets mee kunt.

Ik heb mezelf inmiddels veel geleerd en heb er wel feeling voor. Mijn opa was ook slager, echter overleed hij toen ik pas 4 jaar was, dus heb daar niets van meegekregen. Thuis werden de kippen en konijnen geslacht. Vis fileren deed ik al aan de waterkant toen ik 10 was ?

In zweden hebben we een damhert  uit elkaar getrokken, dat ging erg goed, leerzaam en ontzettend goed vlees.

En nu met de bbq ga ik vaak voor mooie stukken vlees. Sommige heb ik nog nooit eerder in mn handen gehad en ga er dan over lezen en youtube filmpjes kijken. Wie weet wordt ik zo toch nog een keer slager ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik kom vaak in Roemenie,daar kijken ze nergens naar,ze hakken het varken in stukken,kijken niet naar mooi vlees,haasje of wat dan ook,erg jammer,nu als ik daar ben laten ze het aan mij over,ik ben wel geen slager maar haal wel het mooie vlees er uit.sparre ribs spek lappen ,haasje,de poten ontbeen ik en maak er mooie lapjes van of rook ze,heb alleen geen goed materiaal om mooie carbonaatjes te maken maar ziet er wel wat beter uit op het bord.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2832
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Jan, als je vis kan fileren,  kun je Gwn zo door gaan. Jammer van je verlies, excuses. Maar slager zijn is niet alleen ontbenen, je moet gwn voelen aan het vlees. . Is het gestresst, niet kopen, heb je het, laat het 24 uur langer afsterven, klinkt ruig... Maar vlees heeft soms rust nodig.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik hoop dat ons Zweeds hert niet gestrest was want 24 uur afsterven heeft hij niet gehaald 🙂

En Jan..... waar was jij mee bezig toen ik aan het ontvliezen was?? Hahaha.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik was heeeeeeel lang bezig om met een inductieconverter een ketel op te warmen. De dag van vertrek vertelt Johan mij dat hij ook nog wel een gasbrander heeft van de caravan??? 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Tuinbonen,gevulde druivenbladeren van een Turkse dame en dunne speklapjes.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik was heeeeeeel lang bezig om met een inductieconverter een ketel op te warmen. De dag van vertrek vertelt Johan mij dat hij ook nog wel een gasbrander heeft van de caravan??? 

Oh dan was je toch goed bezig 🙂

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2832
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Haha lekker damhertje 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

 

Hij is helemaal opgegaan 🙂

Beantwoorden
Pagina 17 / 25
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?