Dank je,zit nu aan de koffie met een paar dadels,vind ik lekker en zijn gezond.?
aahh.. bomen van leeg gegeten in Egypte met spuit poep als gevolg maar toch bleef het lekker om dadels weg te slikken..
wij vandaag asperges als we de aspergeboederij in Otterlo halen tenminste. Is het nou echt lekker fietsweer? Ben er nog niet uit. We doen een poging.
Ik zojuist een grote bak sardientjes op de markt. Zoveel lekkerder dan een bak kibbeling ?
Echte sardienes -niet in blik- kan je zooveel mee.
En bedankt,nu heb ik trek in sardientjes...en vis MOET zwemmen 😉
Ik heb ze van de visboer uit de frituur, maar leg ze maar eens op de bbq. Echt portugees ? wel laten schoonmaken want is kutwerk voor een paar hapjes.
Verse sardientjes van de afslag is nog beter. Maar eet smakelijk man!, gefrituurd zijn ze ook echt delicious. Sardine is familie van ansjovis en spiering. Spiering deed ik vroeger toen ik 10 was, vangen met een zogenaamde totebel (ijzeren hoepel met fijnmazig visnet eromheen -laat je in het water zakken aan een touw en na een minuutje trek je die snel omhoog - en bingo! -de geur van komkommer...zo ruiken ze als je ze vest uit het water trekt... ligt er zo ineens een halve kilo visjes te spartelen in je netje.. bij de spui sluizen van Den Oever. Die visjes van enkele centimeters lang, bood ik bij hengelsportzaken aan als vis aas.Voor de hengelsport visserij op de waddenzee. Maar je kunt ze ook zoals de Fransen het doen: frituren en je hebt lekkere krokantjes.
Nou, leuk verhaaltje voor bij de vis. Eet ze en cheers;-)
In Italië heb ik ze ook versgegeten. Gegrild gefrituurd of gekookt. Heerlijk.
Ze zijn geweldig, en zo goedkoop, nog net niet gratis. Ik meen rond de 8,00 voor een hele kilo. Maar bijna overal worden ze verkocht inclusief ingewanden. Het is heel eenvoudig om schoon te maken, maar omdat je er zoveel nodig hebt is het toch een klusje om even tegenop te zien. Als de visboer het voor je wil doen scheelt dat een hoop troep 🙂
Sardines zijn echt geweldig.
Maar ik heb vandaag 2 kilo asperges en een pond beenham gescoord en wat nieuwe aardappeltjes. Zal zo een foto maken moet ik de iPad van boven halen.
Maar wat ik met de boerin besproken heb. Tja.... Ik vertel het in de pruimentijd.
Ja dat zal wel weer heeft hij asperges in de hand gaan de gedachten en fantasien de vrije loop.???
Heerlijk. Botersausje erbij, afblussen met een jonge rieseling. Eitjes en hammetje erbij..... Super lekker
....loopt al volledig "uit de hand'.... het zijn ook net witte piemeltjes toch... of zie ik het allemaal wat dubbel en minder scherp.. Lummel- en + lientje-, je zal het al wel op hebben, smakelijk eten jongens!
Ze zijn geweldig goddank 2 kilo gekocht