De laatste keer vroegen ze er wel na bij de Aldi. Weet het niet precies hoe maar 25 kilo roept dus vragen op. Zelfs bij een aldimuts.
Ik zeg hanos
nee heren breng donderdag weer mee van de lidle er staat maar 1 vatje van 30l leeg met suikerwash maar heb nog meer dan 1000l fruit en 50 l suikerwash staan en ik stook alle 2 dagen een T500 en ben bijna aan
de 100l in de kelder
Bij mij vragen ze nooit,ze weten waar ik hem voor nodig heb,cassa meisje woont bij mij in de buurt.?
Klaar. 3,2 Liter 92 AVB. Morgen weer een emmertje vullen. Even snel een voorraadje opbouwen.
Het natuurlijk ook wel raar. 8 kilo suiker ( standaard vergistingsvat) is al enorm laat staan 25. Maar je moet de Aldi nageven dat de voorraden goed zijn.
Ketel vandaag opgevuld met de opbrengst van 2 stripruns van elk ca 45 ltr birdwatchers , gaan we morgen rustig afstoken met de boka op het bierfust !
Ik haal de suiker altijd bij de Lidl staat een pallet vol , meestal 25 kg vraagt nooit iemand wat ik er mee doe !
Ben daar ook grootgebruiker van de bio citroenen voor de limoncello !
Ja die denken dat je limonade maakt,of gek bent op mieren,die moeten ook eten,maar als ze vragen stellen kun je zeggen is voor de beien,ik ben imker.?
Als ze je voor honing vragen zeg je gewoon ik heb maar een bij,en die honing gebruik ik voor mijn gezin.?
eindelijk! cinchona bark ( kina schors ) , lemon balm ( Citroen melisse ) en valeriaan vandaag binnen gekregen .
Ik zat al 3 weken te staren naar de 16 l alcohol die klaar stond .
Ik kan weer verder ???? .
en wat maak je ermee robbert ?
Met die valeriaan moet het een heel relaxed drankje worden...
Erik ,Absinth , benedictine , chartreuse en cuffs &buttons zijn altijd mijn favoriete dranken geweest om te maken .Tussen 1600 en 1912 werden in diverse streken absinth geproduceerd voor de absint wet kwam . toen de absint wet weer verdween is de moderne versie wat geknutseld . Ik hou van de oude vorm . Ik heb diverse hele oude boeken uit verschillende streken met de oude recept van vroeger . (Ik had al een paar geplaatst hier op de site .)
Nu ga ik van een van de oudste absinth recepten gebruiken die komt uit de omgeving van Parijs .
Dus eigenlijk de absint waarvan mensen als :
paul gauguin , van Gogh , qui de Maupassant , charles baudelaire .edgar Allan poe.Edouard Manet . edgard Degas hebben genoten .?? .
Moderne absinten worden gemaakt met lager thujon gehalte , geen valeriaan en kina meer en geen citroen melisse .
@robbert, hier ben ik dan wel benieuwd naar. Staat dit recept ook ergens hier op het forum?
Stoker, historicus en druïde die Robbert 🙂
Tja oude boeken ScS .
Ik heb wel de pontaliers absint, en een ander oud frans recept gepost en een absint blanche . Het recept wat ik nu volg nog niet .