Erik, oefff, dat klinkt als een dure grap! Troost je dat je met je stookhobby ergens geld op bespaard. Onze nonsTop 500 stokert! Zet hem op.
Lummel, ik heb ooit uit verveling mijn turbo gisttonnen een keer ontsmet met eerst dreft en toen schoonmaak azijn. Niet omdat het ook maar iets helpt maar gewoon omdat het kan... Stook ze en cheers alvast mannen π
ja nimrax ik heb een audi rs6 avant en de motor is stuk en dat gaat in de Euris gelukkig heb ik nog een 2e auto anders moest ik met de tractor of fiets rijden dus een stook weekje morgen de appels en nu de pruimen over de filter in de fles
Lummel, ik heb ooit uit verveling mijn turbo gisttonnen een keer ontsmet met eerst dreft en toen schoonmaak azijn. Niet omdat het ook maar iets helpt maar gewoon omdat het kan... Stook ze en cheers alvast mannen π
Zo zijn we allemaal begonnen Nimrax. Je hebt nou eenmaal minimaal 6 kerken, ontsmetten, klimaatkast pfffff ach laat maar..
Erik, als je flessen op zijn kun je het beste een volle leegdrinken en de fles recyclen...
klimaatkast
Lum, ik heb klimaatkast type ChrisV Backyard, full automatic deLuxe van 14 bij 10 m2.
Zelfreinigend(Het regent), heel groen(!) en Co2 neutraal...
Ik heb op dit moment helaas niks meer om te verstoken. Wel heb ik een ton met Moaneschien staan te vergisten, en na een week staat hij nog steeds als een gek te bubbelen, week of 2 wachten schat ik in en dan gas dr op.
Groet, @ndrΓ©?? Cheers
En milieu vriendelijk,is ook voor luie mensen uitgevonden,en door luie mensen.??
Dat is mijnl lijfspreuk, kon hem niet goed plaatsen maar jij hebt hem onder woorden gebracht. Hier moet een tegel van gebakken worden:
Vandaag maar eens de bolletje roggebrood in de 2e stook doen
Heb 2 vaatjes van 45 ltr birdwatchers staan , de eerste gaat vrijdag in de ketel voor de striprun , zondag de 2e .
Volgende week gaat wat daar uitkomt in de ketel met de boka voor een bruikbaar neutraaltje !
Heb nog een Odins roggebrood die staat te pruttelen dus die komt daarna !
Grtz Bass
ik kan even niet verder . De cinchona ( kina schors ) is nog niet binnen . geduld is schone zaak ? oldtimers maken oldtimer drankjes .
Op het moment 50 ltr 'roggebrood mash' in de ketel. Ben benieuwd naar het resultaat, het wordt mijn eerste stooksel wat niet op basis van fruit is. Wat doen jullie tijdens het stoken? Als mijn vuur hoog heb en de alcohol laat stromen heb ik geen tijd voor iets anders. Dan heb ik alle tijd nodig: cuts maken, koelwater in de gaten houden tussentijds meten de krant lezen filosoferen over het stoken etc. Omdat ik het in de avond uren doe en een redelijk volume van ketel heb en (na wat lezen op het forum) mijn ketel laat druppelen val ik in slaap. Dan gaat het uiteraard mis. Wat zijn jullie ervaringen/bezigheden tijdens het stookproces?
Ik vind het erg leuk om "blended" aan de slag te gaan, per glas en per druppel om zo weer naar een volgend idee van een stookwijn te gaan. Whiskey kan aardig wat ideeen opwekken qua kruiden, zoet en bitter.
Ok, dus kruiden laten macereren in de gestookte whisky? Of in de stookwijn?
Allebei,sommige kruiden laten zich beter smaken in de stookwijn en andere tussen de 1ste en 2de stook. Zoethout bijvoorbeeld (naar mijn mening) smaakt beter tussen de stook door. Heel (heeeeel) klein beetje maar geeft een voorsmaak waar ik erg gek op ben.
Laatst tijdens met maΓ―schen, voor bier, noten gekraakt, gelezen : 'verander water in bier', Koffie gedronken, aantekeningen gemaakt. En dingen vergeten te doen, (dit nadien aangevuld bij aantekeningen) en vervolg gepland. etc. etc.