Ha,
ik ben op zoek naar wat tips.
Ik ga dit weekend een batch bramenwijn verstoken en wil een eau-de-vie maken.
Mijn idee is als volgt:
Aan de 1e stook weer een hoeveelheid "verse" bramen uit de vriezer toevoegen en dit een paar weken macereren. Dan het geheel voor de 2e keer stoken.
Mocht de 2e stook dan nog niet voldoende "bramig" zijn dan wil ik 2 dingen proberen:
1: bramen-port: ik gebruik een deel van mijn 2e stook om bij mijn bramen wijn te doen
2: Een deel van mijn 2e stook opnieuw macereren met verse bramen.
Wat denken jullie hiervan, hebben jullie nog andere tips?
De bramen Eu de Vie dit weekend op "drinksterkte" gebracht en hij staat nu te rijpen.
Na de 1e stook 2 weken met bramen laten staan, toen voor de 2e keer gestookt en weer een week met bramen erin laten staan. De boel met behulp van een koffie-filter van de bramen en alle "zwevende delen" ontdaan.
Resultaat is een mooie kleur, smaakt valt een beetje tegen, ik proef maar weinig braam.
Over een maand of 3 nog eens proberen.