In mijn flessen (Whisky en Rum) heb ik na het distilleren eiken snippers toegevoegd, voor het experimenteren ook wat verbrand hout toegevoegd.
Om te filteren heb ik in eerste instantie een nieuwe nylonkous (voor smaak misschien een gebruikte moeten gebruiken 😉 ) gebruikt dit leek goed te werken maar na een week of wat zag ik op de bodem wat vervuiling zweven, dus nu gefilterd met een koffie filter ook nu zag ik weer wat zweven nu dus voor de tweede keer door de koffie filter, hopelijk voldoet dit.
Maar ik vroeg me wel af hoe jullie dit doen, las iets over actiefe kool maar dacht dat dit meer smaak technisch was?
Groet Bas.
Filteren kun je ook doen door aquarium filter watten te spoelen en in een korf filter te doen .
Ook een strofilter werkt goed .
Met koolfiltere verlies je smaak mee en ook kans op zweem waardoor de drank niet kristal helder wordt .
Indien filteren niet gewoon lukt kun je klarings middel gebruiken als vislijm , caseïne of kieselguhr
Filteren met ongeparfumeerd keuken papier met een velletje wc papier er tussen.
als je drank wil verdunnen, moet het water de zelfde temperatuur hebben als de drank.
dan word het niet troebel.
Cheers, @ndré🥃😎