In Dld.verkopen ze veel van suiker bieten,persoonlijk vind ik de meeste uit de winkel de prijs niet waard,vaak een spiritus geur of,scherp van smaak,drink liever mijn eigen gestookte.gr.?Chris.V
wat nou het verschil was tussen de goedkoopste en duurste vodka, was het antwoord: alleen de prijs.
Tuurlijk zegt zo'n man dat. Er zijn meer armoedzaaiers dan mensen die bereid zijn een paar euro meer te betalen voor een kwaliteitsproduct. Geen gezeik, iedereen de beste wodka voor € 9,50 de liter. Zou ik ook zeggen als ik maar een paar goede flessen per week verkoop en de rest in bulk.
Lummel, Droom maar lekker verder
Hahahaha, droom jij eens lekker verder. Ik heb me laten voorlichten door een specialist en je zit er zo ongelofelijk naast. Meer kan niet!!!!
We dwalen weer lekker af....
Het on topic blijven is idd lastig.... ik vraag me af of er fora bestaan die het wel kunnen 🙂
Ik moet er wel om lachen hoor, het topic "rum van melasse stoken" gaat nu over hydrometers 🙂
Ja mooi he, wilde het eerst wissen maar lukte niet mobiel, kwam weer terug 😉 Verwijder het later wel weer. Heeft ook wel wat haha
DIt had ik volgens De Wijkgaard nodig om wodka te bereiden. En dan ook nog eens heel veel uren om het graan te koken en filteren. Koekoek Betweter.
Da's een mooie baal zeg. Ga je nog een hoop werk aan hebben, maar is leuk voor de hobby toch:)
Je kunt hier ook Whisky mee maken. Schaf maar vast een 2e houten vaatje aan 😉
Straks kom ik een glaasje morellensap bij je drinken!
het sap is echt mooi en ruikt grandioos, stond een enorme berg vaten gewoon gekoeld en ook heb ik me laten adviseren dus ben uiterst benieuwd naar jouw visie. Overigens is het sap echt op. Ik wilde 16 liter extra maar kon niet meer. Saillant detail, we stonden over wodka te ouwehoeren en de pomp had tie niet uitgezet. Allemaal over de straat. Iemand krijgt bericht dat de kirsch dit jaar niet doorgaan, wij zijn het niet.
AAAAh shit wat zonde zeg! Was het heel veel?
Ik heb er echt zin in. Ik heb druivesuiker gekoch voor dit project. Ben benieuwd naar zijn visie. Ik tijwfel of ik 2 versies ga maken.
Ook wil ik nadat ik alles gestript heb een tijdje een hoeveelheid kersen laten macereren en daarna de boel rustig afstoken en cuts maken. Daarna op drinksterkte maken en dan een paar maandjes laten rusten.
Maar goed, nu wordt dit ook weer een van alles en nog wat topic, we maken vanavond wel een kirsch topic. mag jij ook wel vast doen als je tijd hebt hoor 🙂
Wat is dat voor mout Lummel? Pilsmout?
Doe effe niks tot ik je gesproken heb want 25 liter vergisten in een ton van 30 liter is teveel danwel randje.
Je kan er 4 liter uithalen en dat keer 2 is 8 liter die je dan met jouw gekozen en gist en suiker kan laten vergisten. Korom, minimaal 75 liter stookwijn . Of meer als je wil. Ik hou het daar op.
Wat is dat voor mout Lummel? Pilsmout?
Gerst, je kan er alles kopen maar je moet ergens beginnen. Dan verschroten in de molen, 90 minuten koken op max 65 graden, uren spoelen en gist erbij. Hij laat de mash tot slechts 6 procent komen voor de beste smaak. Lees je mee Betweter? Er zit geen suiker ik wodka! En je hebt ook maar een enkele hydrometer nodig. Leuk om te speule hoor, al die metertjes als je penionado bent.