Β Hey,
Ik kom vaak tegen dat je tijdens het fermentatieproces moet schudden cq roeren. Nu heb ik een emmer van 25 liter dus schudden wordt moeilijk. Als ik ga roeren moet de deksel er af, waarbij er volop zuurstof in de emmer komt. Er zit een waterslot op om dat juist te voorkomen. Dus mijn vraag: Wel of niet roeren.?Vast bedankt voor de tips.
Groetjes,
Gerrit
Likorman niet roeren,gewoon rustig uit laten gisten.gr.?Chris.V.
Zeker met een turbo gist: Niet roeren, heeft alleen maar nadelen en je voegt zuurstof en mogelijk wilde gisten die in de lucht voorkomen toe. En je frustreert tijdelijk de fermentatie.
Β
Bedankt mannen. Ik laat het met rust. Prof. Brouwer met zijn stookboek zit er dan naast.Β
Β
Rust en geduld leveren betere resultaten π
Prof. Brouwer beschreef mogelijk een bier fermentatie. Dan moet er soms bij opstart juist wel geroerd worden. Stookwijn juist niet. Graag gedaan en cheers alvast! π
Β