Meldingen
Alles wissen

Roeren?


Berichten: 9
Topic starter
(@likorman)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Β Hey,

Ik kom vaak tegen dat je tijdens het fermentatieproces moet schudden cq roeren. Nu heb ik een emmer van 25 liter dus schudden wordt moeilijk. Als ik ga roeren moet de deksel er af, waarbij er volop zuurstof in de emmer komt. Er zit een waterslot op om dat juist te voorkomen. Dus mijn vraag: Wel of niet roeren.?Vast bedankt voor de tips.

Groetjes,

Gerrit

Beantwoorden
5 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Likorman niet roeren,gewoon rustig uit laten gisten.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zeker met een turbo gist: Niet roeren, heeft alleen maar nadelen en je voegt zuurstof en mogelijk wilde gisten die in de lucht voorkomen toe. En je frustreert tijdelijk de fermentatie.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 9
Topic starter
(@likorman)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bedankt mannen. Ik laat het met rust. Prof. Brouwer met zijn stookboek zit er dan naast.Β 

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Rust en geduld leveren betere resultaten πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Prof. Brouwer beschreef mogelijk een bier fermentatie. Dan moet er soms bij opstart juist wel geroerd worden. Stookwijn juist niet. Graag gedaan en cheers alvast! πŸ˜‰

Β 

Beantwoorden
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?