Ik heb toentertijd inderdaad zo rond de Euro 50,00 betaald.
Als ze bij de Sligro weer eens in de aanbieding zijn zal ik het hier even melden ☺
Daar heb je toch een pasje voor nodig?
Ja klopt, maar mocht je interesse hebben wil ik ze wel voor je meenemen hoor.
Dat is tof, bedankt.
Ik heb ook zo'n bokaal, het deksel is kapot gevallen en ik vindt nergens een nieuw deksel, ik weet niet of het van kilner is maar hij is conish en de tekst die in het glas staat is - old fashioned - '633 - Erin -- 2 gallons, ik heb nu in een andere winkel een andere bokaal gekocht 3 liter met ijzeren staander de zelfde tekst behalve old fashioned, ik ga een van deze eens proberen of ze daar het deksel niet kunnen bestellen, om dat ik vermoed dat het zelfde merk is.
Neen dumo ik heb mijn chips nog niet gebruikt ,de mijne zijn van hey merk Vinoferm een pakje van 250 Gr whisky chips van verpulverde whisky vaten .Zal het ook moeten afwachten he .Mijn vat brubbelt nog steeds rustig door al 10 dagen het staat wel verwarmd op 25 G° ,Ga het zo laten tot het waterslot niet meer beweegt dan in een koeler ruimte laten klaren
Hallo
een vraagje betreft stoken , ben pas nieuw in deze stook wereld , we hebben bij de stookwinkel gerookte granen chateau whisky besteld totaal 6 kg en turbo Yeast ,heb een filmpje bekeken op you-tube dat via de stookforum geplaatst is , we zijn toen begonnen met het voorbereiden van de producten , 20 liter water , 5 kg granen gemalen en onze turbo yeast van alcotec , dit zo als op het filmpje uit gevoerd , de eerste stook hebben we een kleine 20 procent verkregen , bij de tweede stook was het 25 procent en bij de derde stook ging het niet meer hoger dan 27 procent alcohol gehalte , er is dus iets niet juist wat we doen enkel de vraag is wat schort er aan de opvolging wat we gedaan hebben onze alcohol smaakt iets of wat bitter en lichtjes zoet raar , kunnen we met deze vloeistof nog iets doen of is dit voor de gootsteen , we hebben van de 20 liter ongeveer een kleine 2 liter over , wat zeker niet te drinken is , kan er me iemand raad geven , hopende op een goede reactie wil deze hobby graag leren nu we hebben een inox stook ketel met koperen leidgingen in spiraal vorm moest ik het op tijd geweten hebben hadden we een koperen alambiec gekocht , maar dat kan nog altijd even met dit toestel proberen .
Groetjes
wersi, mag ik vragen wat je eerst met die 5 kg granen hebt gedaan voordat je de Turbo Yeast toevoegde. Als je er niet voor zorgt dat er voldoende vergistbare suikers in je wort zijn, zal dat ook tot uiting komen bij het vergisten en stoken.
Buiten dat, na een 2e en 3e stook kom je tot 27%. Stook je soms net zo lang tot de ketel droogkookt? Je vangt namelijk enorm veelwaterdamp op. Waar meet je je alcohol mee? Dit soort lage percentages lijken mij technisch zo goed als onmogelijk, tenzij je ook al het water dat in je ketel zit mee laat verdampen. Dan heb je zeg maar voor niets gestookt.
En je hebt het over turbogist, bedoel je whiskygist of heb je echt turbogist gebruikt? Dat zou de smaak idd niet ten goede komen.
Hallo Betweter .
hoe is het gedaan , eerst 5 kg gerookte granen fijn gemalen met de blender , dit in een vat met beetjes en vervolgens gemengd met water , door geroerd zo als op het filmpje van you-tube , toen de whiskygist bij gevoegd een zakje van 73 gram , volgens het filmpje moesten er geen andere producten extra bij komen , er zijn geen suikers bij gevoegd om dat dit niet vermeld werd , dan is de vraag is het gewone suiker of speciale suiker , nu de ketel was vrij leeg bij de laatste stook , kon het niet zien dat is natuurlijk ook weer een kleine kunst , het beste lijkt me , als ik even van U mag weten wat ik het beste kan doen , dit zijn de producten wat we hebben gebruikt , Chateau whisky deze is gerookt beste schotse turf Castle Malting dit staat op de verpakking deze gebruiken ze ook op het filmpje , de gist is van alcotec Turbo Yeast distillers strain Whiky deze producten zijn dan besteld bij de stookwinkel ,hopende dat we het wat beter aan de dag heb gelegd hoe we het allemaal gedaan heb .
Groetjes
Hallo Betweter
dit is wat we van you-tube hebben als omschrijving van het filmpje
stookTV vandaag maken we echte wiscky van mash en mout ,daar zie je in het begin een zakje granen van 1 kg liggen op tafel bij deze persoon en vervolgens de andere vier , zo hebben we het hier bij ons gedaan , fijne dag verder
Groetjes
Hoi Wersi, even voor de duidelijkheid. Je hebt het niet bij stöokwinkel besteld want wij verkopen geen mout en geen alcotec gist.
Je schrijft ook dat de ketel vrij leeg was na de laatste stook. Dat versterkt mijn gedachte dat je doorstookt tot de ketel bijna leeg is en je dus heel veel waterdamp meekrijgt waardoor je vanzelf weer een laag percentage alcohol krijgt.
Omschrijf je wijze van stoken eens. Hoeveel voorloop heb je ongeveer weggegooid en hoeveel naloop, of zet je de ketel aan en stook je op vol vermogen tot je de ketel leeg hebt?
Hallo Wersi, dit had ik al eerder op dit forum geschreven over whisky:
http://www.stookforum.nl/thread/whisky-recept-3/
De rest van de dag ben ik er niet.
Groetjes
Hallo Betweter
IDD de producten zijn gekocht bij brouwmarkt even de factuur na kijken kan helpen , de voorloop hebben we een half glas weggegooid dat is ongeveer een 100 ml , voor de rest hebben we door gestookt tot de ketel bijna leeg was , reden we konden niet inschatten hoeveel er nog in de ketel aanwezig was , daar zullen we deftig in de fout zijn gegaan , nu als je een ander idee voor ons moest hebben dat misschien voor een beginner als wij zullen we deze producten bij U bestellen , als we maar een goede start hebben zijn we al heel tevreden , we zien het als een toffe uitdaging , je hoeft vandaag niet te reageren we zien het wel verschijnen maak er een toffe dag van en alvast dank voor de super goede uitleg .
Hoogachtend