Dank je Erik, ik ga ook op zoek naar een obstmuhle, lijkt mij ontzettend handig met al dat fruit, Groet, @ndré??
Ik ben van 1952 evds3 ik word elk jr.minder waard,heb elk jr.meer onderhoud nodig in verbruik veel.???
ach chris ik van 1955 en minder waard nee denk ik niet wij hebben ervaring in het leven dus niks minder waard jonge man
grt erik
Ja kennis is ook rijkdom,en rijkdom is elke morgen dat ik wakker word met rond om mij heen mensen die van mij houden,die vinden mij waardevol.
Hoi Erik, ik ben ook op zoek naar een Fruitmolen of obstmuhle, zou je mij een link kunnen sturen waar ik deze een beetje veroordeling kan bestellen?
In Nederland kosten ze zeker het dubbele, alvast bedankt, groet, @ndré??
andre ik heb juist op ebay gekeken en die verzenden alleen naar duitsland en de prijzen zijn weer gestegen(€90)
hier heb ik mijn molen gekocht
Hoi Erik, bedankt voor je reactie. Ik had al gezien dat ze alleen naar Duitsland versturen, ik zal hier over de grens ook eens kijken Gronau of Nordhorn. En marktplaats in de gaten houden. Groet, @ndré
juist vele peren geplukt deze voormiddag namiddag malen en kersen maische uit de ton halen en weer branden en heb me voor genomen bij 1000l maische stop ik het moet nog plezant blijven en in 3 weken kan de geboorte van mijn zoon al zover zijn
Evds3,heel leuk vooruizicht,die geboorte natuurlijk,klein stokertje er bij hahaha.maar dat zal nog wel even duren voor hij stookt.dus laat die peren voor wat ze zijn ,je hebt genoeg vooraad voor het doopfeest,nu verwen je je vrouwtje maar de rest vd zwangerschap.alvast van mij en Adriana van harte gefeliciteerd.gr.Chris.
Om calvados te maken kocht ik gisteren 2 kisten appels (35 kg) en een doosje peren voor €18. Onbespoten meegenomen van haar dochter uit de Elzas door een aardige mevrouw. Ik begon met mijn slowjuicer te persen maar dat ging me echt te langzaam. Bij de Blokker een Princess sapcentrifuge gekocht voor €37. De appels passen gewoon ongesneden in de vulopening en sap en pulp worden goed gescheiden. 1 kist in een uurtje erdoor gejast, liter voor liter met wel steeds de pulp eruit halen. Die heb ik in een emmer gedaan met water erop om sap en suikers er nog uit te halen. Pulp vandaag in zeefdoek gedaan, uit laten lekken en met de hand napersen gaf nog weer 4 liter. Nu blubt er een mooi tonnetje 20 liter met cidergist. Daarvan verwacht ik een litertje of 3 calva te maken. Heb wel wat "appelmoes" in de mash die ik er na gisting nog uit ga zeven. So far so good!
dank u chris en adriana
Waarom de pulp niet mee laten vergisten,en dan uitknijpen,zo doe ik het.
Heb je voorlopig genoeg fruit in de tonnen zitten Erik, nu samen lekker genieten van de zwangerschap van je zoon. Groet, @ndré??