Meldingen
Alles wissen

Rietsuiker melasse behoefte (Update: Gecanceled door Pino voor 2020 ivm Covid19)

Pagina 25 / 63

Berichten: 28
(@macsaor)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey Hoi, Fastback!!  een telekletsbel is een woordverbastering van tele (foon) en klets(en) en bel(len)  dus een zeg maar ouderwetschen wijze van telefoneergebruik.

En nee, deze woordverbastering kwam niet door de warmte en ook niet door een beugelflesje (inhoud) van den Grolsch.

Groeten en veel fun toegewenst, Henk Mac Saor. 

 

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mannen, ik lees jullie verhoudingen maar zit geen cijfers. Waarom meten we het SG niet?
De verhouding rietsuiker zou ik toch laten afhangen vast sg. 1120-1130. Afhankelijk van de gist en zijn alcohol tolerantie van c.ä 15%...

Beantwoorden
Berichten: 669
Topic starter
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Jan van de uit gestookte stookwijn heb ik ook een donderputje gemaakt van drie liter en wat ik overhield 22 liter schone stookwijn  zit weer in het vat , dat had ik met de whisky ook gedaan, uit gestookte stookwijn recyclen.Als ik het verkeerd heb hoor ik het graag

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Eddie, 

 

De gistlaag op de bodem van je vergistingsvat laat je liggen, daar gooi je nieuwe melasse en suiker bovenop.

 

De dunderpit laat je rotten met joghurt bijvoorbeeld, als je dan de 2e batch gaat stoken gooi je wat dunder  uit de dunderpit in je ketel. dat stook je, en vervolgens gooi je van de dunder die je nu overhoud weer een deel bij je dunderpit om die aan te vullen. enzovoort. Je krijgt nu steeds complexere smaken, en, ik heb het zelf nooit gedaan, zo schijn je dus de rum-oils te verkrijgen die de rum de kenmerkende smaken en zachtheid geven.

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Sorry, niet goed gelezen, i begrijp dat je de rest van de uitgestookte stookwijn (22 liter) weer hebt gebruikt voor je nieuwe batch? Heb je daar ook je gistbed van de vorige keer voor gerbuikt?

 

Dat kan natuurlijk ook, het is het proberen waard. Wel vraag ik me af of er in je uitgestookte batch geen rest alcohol over was? Het zou zonde zijn als daardoor je nieuwe melasse en suiker niet goed kan vergisten omdat er dus al een hoeveelheid alcohol in zit. 

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb geen SG meter..

Beantwoorden
Berichten: 97
(@c2h5oh)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik wil een sg meter maar is die ze bij stookwinkel verkopen geschikt? Er staat bij sg1000 maar moet ie niet hoger kunnen?

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is het laagtse, hij gaat tot 1150

Beantwoorden
Berichten: 669
Topic starter
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja het oude gist zat  nog in het gistvat , de alcohol was er helemaal uitgestookt want alles gaat nog een keer gestookt worden met 2 lepels thunderpit en dan cuts maken en hebben we de 1ste generatie toch.

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is helemaal goed. Dus je hebt een striprun gedaan en alles bewaard? Dat is ook helemaal goed.

Later als je van alle generaties stripruns hebt gooi je het bij elkaar en maak je een spiritrun en ga je cuts maken.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 669
Topic starter
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

daarom is de rum zo duur in de winkel

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

net gedaan ! hij mag ook appen of mailen

[email protected]

eindelijjk weer een computer .. maar krijg geen pm 's via stookforum binnen

Beantwoorden
Berichten: 97
(@c2h5oh)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Toppie, bedankt voor het antwoord. Heb hem net besteld. Waneer krijg ik nou korting?

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mijn emmer bubbelt al de hele dag en mijn gezin is niet zo heel blij met me. Dat ding staat op de badkamer en t ruikt er erg naar alcohol en melasse. Ik vind t zelf wel lekker haha. Ben bang dat ik m moet gaan verplaatsen naar de schuur, zou dat een probleem zijn voor de vergisting? Heb wel es gehoord dat t niet zo fijn is om de emmer te bewegen en misschien ook temperatuurverschil? Ik vind t wel fantastisch dat veel van ons nu met die melasse in de weer zijn! Dankzij Pino! Echt top!

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb je toevallig een grote koelbox oid?
Zet je emmer met z'n voetjes in een 28graden water bad.

Beantwoorden
Pagina 25 / 63
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?