Vond forum berichten leuk
RE: Roggebrood whisky maar dan anders @bas-l probeer hem ook eens met mais inplaats van suiker, word die ook erg zacht van |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Roggebrood whisky maar dan anders @rumo dat rogge brood geeft een aparte smaak er aan, ik maak het ook af en toe , smaken verschillen nu eenmaal, bovendien is het een goede smaak voor bv bailys te maken |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Roggebrood whisky maar dan anders Bas jij ook de beste wensen. Ik zal eerlijk toegeven dat ik lichtelijk in dubio was toen ik het las, roggebrood doet mij, net als RuMo blijkbaar, meteen denken aan dat vreselijke recept van meneer i... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Roggebrood whisky maar dan anders @bas-l waarom gebruik je roggebrood? Als je toch al aan het mouten ben kan je toch net zo goed wat rogge toevoegen. Voor de genen die het nog makkelijker willen doen met alleen supermarkt spul zie het... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Alleen tarwe @bas-l, daar zijn geen regels voor. Ieder gebruikt een recept wat hij zelf goed vindt werken, maar 10 a 20 % mout en de rest graan werkt al goed. Maar je vraag stelling wordt al anders 😀 eerst... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Alleen tarwe @bas-l ook graan zal je moeten malen en dan minimaal 20 min koken. Dan 3.2 liter per kg graan(mout) en dan nog spoelen met 80 graden water. Voor mij geef een graan / mout combinatie de beste smaak. |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Alleen tarwe @bas-l je zal met de amylase evenals met maischen geruime tijd moeten verwarmen . Ja zeker zit er verschil tussen mout en Amylase. Amylase is een enkel enzym terwijl in mout meerdere enzymen en coen... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Alleen tarwe Amylase toevoegen als ondersteuning van mout bij laag diastatisch vermogen is zinvol. Enkelde amylase laat je veel liggen |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Nieuwe hobbyist @bas-l . Bij mij lukt het suiker stookwijn maken niet zo best en weet niet wat ik verkeerd doe. 4 kg suiker en 10 liter water en Bakkersgist. Heb je veel ervaring mee ? |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuwe hobbyist Welkom en veel stook plezier!!! |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuwe hobbyist Welkom Bas, Veel plezier gewenst met deze fantastische hobby. Je kan er hier alles over lezen en vragen als je het niet kan vinden. Er gaat niks boven een zelf gestookte borrel!!! |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuwe hobbyist @bas-l welkom. Een 5 liter alambiek is een mooi keteltje je ben alleen wat langer bezig om 25l stookwijn te verstoken, maar is wel handig om wat je opgevangen heb nog eens te stoken. |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuwe hobbyist welkom en veel stookplezier |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuwe hobbyist Welkom Bas, en je bent al lekker bezig dus veel stookplezier wens ik je toe. |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuwe hobbyist @bas-l welkom Bas Cheers alvast. Groet, @ndré |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |