-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 1 maand, 4 weken geleden
@psycat, er gaat toch niks boven een fijn klein koperen keteltje. Een klein goed regelbaar gasvlammetje er onder dat stookt zo mooi. Ik val stil bij zo’n Airstill,niks voor mij. Heb inmiddels een plank vol keteltjes van alle denkbare maten… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden geleden
Krom
IMG_0883.jpeg -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden geleden
Met een kromme borstel water en een beetje derft en daarna een beetje Puremel (reiniging en desinfectie) spoelen.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 1 week geleden
@murmillo , niet gelukt. Het was al 7uur geweest dat ik langs Zwolle kwam.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 1 week geleden
Leuk Janne dat je wat Lijsterbes wil vergisten en stoken. Ph bij de 3,5 in de buurt geeft een mooie vergisting, wat Robbert zegt. Ik heb nog wat staan van 5 jaar geleden toen de struiken hier vol hingen met… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 1 week geleden
@murmillo, zou die mais nog vers genoeg zijn als ik aanstaande maandag een zakje haal bij de Groot of beter wachten tot volgend jaar. Hoe is jou ervaring.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 3 maanden geleden
Een dikke 2weken geleden heb ik heerlijk gegeten bij restaurant Tosca in Rotterdam. Als toetje neem ik meestal maar een drankje en dat werd deze keer Grappa en dan wel 4 verschillende smaken. Tamme kastanje, kers , eiken en …weet… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 3 maanden geleden
@adammoors, het staat op een beetje hout (eik lichte toast en Oloroso) te rijpen. Ik heb nog niet echt geproefd. De Ph had ik bij aanvang van het stoken wat opgekrikt weet ik nog en in het bijvat (thumpertje) had… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 4 maanden, 2 weken geleden
@wvwburn, vind dat hij heerlijk zacht is geworden met een veelheid aan fruit, iets van abrikoos en vijg. Ook zit er een vleug vanille in lijkt het. Het heeft slechts twee en halve maand op ligt getoast houten vaatje gelegen… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo sinds vorige week wel echt de AOW leeftijd bereikt, dus hoor nu officieel bij de ouwe zakken.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Schrootmaat" – 4 maanden, 3 weken geleden
Ik heb nog een gietijzeren Brewferm schrootmolen waar ik mee schroot. Die zet ik op 1 mm maar hoe precies is dat? Ga het morgen mee maken. Ik zie dat er een grote doos met mout in de gang staat… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 3 weken geleden
Nou Rinus hier komt mijn koper verzameling.
Heb alleen nog geen kolom met van die bubble caps. Ga ik nog een keertje maken is de bedoeling.
IMG_0717.jpeg -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 4 maanden, 3 weken geleden
@ferry_h Welkom, mooi plaatje. Daar moet je wel iets lekkers mee kunnen maken. De kegel lijkt me wel lang trouwens, maar het zal wel in goede verhouding zijn denk ik. Heeft vast iemand over nagedacht. Moet je er nog lang… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Na 3 jaar even voorstellen" – 4 maanden, 3 weken geleden
@sabot, welkom hier. Het is toch heerlijk om je eigen eau de vie te stoken of wat je ook maar wil. Je kan er hier heel veel over lezen.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "even voorstellen" – 4 maanden, 4 weken geleden
Welkom, wellicht kun je hier nog iets kennis opdoen.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 4 maanden, 4 weken geleden
D’r zit een aardig kleurtje aan. Had hem toch iets hoger(48%) weg gezet dan ik genoteerd had dus toch maar iets aangelengd tot 42% en al wat flesjes gevuld.
IMG_0716.jpeg -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 4 maanden, 4 weken geleden
Goed, de gestookte wijn heeft lang genoeg op vat gestaan. Hij mag ook niet te houterig worden.
IMG_6219.jpeg -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden geleden
Zo was ie eerst
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden geleden
@antonuithethogenoorden , ga gewoon lekker aan de slag en maak iets wat jou goed lijkt. Mijn kaboutermuts die ik al enkele jaren geleden gemaakt heb, heb ik na een tijdje ook wat ingekort omdat ik het gevoel had dat dit… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Gezinsuitbreiding (hoi hoi het is een …..)" – 5 maanden, 1 week geleden
@mau, iedereen is van harte welkom. Sta nu alleen op het punt om naar het oosten van het land (Deventer) af te reizen. Dus dit weekend ff niet.
- Meer laden