Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Experiment bedacht in het forum Het Café (praathuis) 4 jaren, 6 maanden geleden

    Hoe ga je het resultaat bekijken ?
    Alleen proeven en ruiken na destilatie Is moet afdoende .
    je zal sowieso ook moeten oxideren en rijpen.
    De aanwezige stoffen zullen binden en uiteenvallen en dus ook latere verschillen naar boven laten komen.
    Je zal daarbij met testen op diverse alcoholen aanwezig moeten testen daarvoor is een gaschromatograaf…[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Workshop vanuit eigenhuis / forum in het forum Het Café (praathuis) 4 jaren, 6 maanden geleden

    Even kleine uitleg vorderingen workshop .
    De bedoeling was dit jaar een workshop te houden in nov in Deventer .
    Helaas is het er niet van gekomen ook een soort life online workshop is nog niet van de grond gekomen .
    Nimrax en alchemist zijn druk geweest met het digitale gebeuren en er zijn kleine vordering .
    Helaas is covid een spel breker…[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Workshop vanuit eigenhuis / forum in het forum Het Café (praathuis) 4 jaren, 6 maanden geleden

    Even kleine uitleg vorderingen workshop .
    De bedoeling was dit jaar een workshop te houden in nov in Deventer .
    Helaas is het er niet van gekomen ook een soort life online workshop is nog niet van de grond gekomen .
    Nimrax en alchemist zijn druk geweest met het digitale gebeuren en er zijn kleine vordering .
    Helaas is covid een spel breker…[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Vislijm hoelang houdbaar?? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Ja het wordt ook wel gebruikt voor wijnen te klaren .
    Maar Er zijn andere middelen die minder invloed hebben op ook aroma .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Vislijm hoelang houdbaar?? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Andere klaringsmiddellen :
    Eiwit , gelantine ,bentoniet , melk , kiezelguhr , gebrand magnesium .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Mijn 10L Alquitara 🙂 in het forum Mijn installatie 4 jaren, 6 maanden geleden

    Je kunt de ketel reinigen met vaatwasmachine reiniger . Werkt perfect .
    Je kunt ook met citroenzuur of schoonmaak azijn reinigen .
    Wat mijzelf heelgoed bevalt is het reinigings middel P3X. Poeder.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Beslag verzuurt in het forum Stooktips 4 jaren, 6 maanden geleden

    Je kunt de vaten met sulfiet proberen te reinigen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Beslag verzuurt in het forum Stooktips 4 jaren, 6 maanden geleden

    Als het niet aan de hygiëne ligt of residuen van gebruikte stoffen dan moet je toch verder kijken .
    Met alleen een klimaatkast aanpassen zal je verzuring niet verhelpen.
    Een klimaat kast geeft continuïteit.
    Maar Je heb het over verzuring in begin .
    Zou het uit temperatuur komen is jou ent temperatuur te hoog . Dus niet de klimaat kast .
    Bij te l…[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Beslag verzuurt in het forum Stooktips 4 jaren, 6 maanden geleden

    Wanneer alles verder schoon is Ijn er diverse andere mogelijke oorzaken waardoor verzuring ontstaan kan .

    -Te veel zuurstof in beslag .
    -Gist wat niet geschikt is voor beslag waardoor stress gisting.
    -gist wat niet geheel goed meer is .
    -Roeren in beslag tijdens gisten .
    -Te lang laten staan na gisting .
    -Fout in voeding .
    -Te lage temperatuur…[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Magische keteltjes – Het gekluns van een beginner in het forum Mijn installatie 4 jaren, 6 maanden geleden

    Als er een ding is wat niet klopt is het juist het woord gekluns in de aanhef bij Joke .
    Deze dame is juist een van de meest serieuze beginners .
    Met pen en schrift in de aanslag maakt ze meest nauwkeurige notities en daarmee in de hand maakt ze zeker ook al zijn het haar eerste drankjes al goede resultaten.
    Een klein beetje bijslijpen en het…[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Magische keteltjes – Het gekluns van een beginner in het forum Mijn installatie 4 jaren, 6 maanden geleden

    Als er een ding is wat niet klopt is het juist het woord gekluns in de aanhef bij Joke .
    Deze dame is juist een van de meest serieuze beginners .
    Met pen en schrift in de aanslag maakt ze meest nauwkeurige notities en daarmee in de hand maakt ze zeker ook al zijn het haar eerste drankjes al goede resultaten.
    Een klein beetje bijslijpen en het…[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Eikenhouten vaten in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Voor brandy achtige dranken zijn rokerige of koolsmaken minder gewenst dan voor whiskey en bourbon.
    Daarom zijn gradaties in branden belangrijk

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Voor- en naloop recycleren in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    De methyl , gebonden alcoholen en acetaten ben je ook met een t500 aan het concentreren en raak je niet kwijt .
    Je zal toch een geavanceerder apparaat dan dergelijke hobby ketel moeten gebruiken en / of chemische toevoegingen om de ethyl te scheiden.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Aardappel met of zonder pulp vergisten? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Je kunt suiker toevoegen tot ongeveer 1070 maar je kunt beter geeb tafelsuiker erbij doen .
    De smaak gaat achteruit , het wordt scherper door de suiker alcohol. Zonde . Beter iets minder en beter dan overvloedig en minder lekker

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Extra lucht in het forum Het Café (praathuis) 4 jaren, 6 maanden geleden

    De activiteiten in eerste aanvang in aerobe toestand deelt gist door knopvorming maar geeft ook co2 Uitstoot , meerdere vervuilingen en maar een heel klein deel co2 . Pas als zuurstof op is gaat gist over op hoofdzakelijk ethyl en co2 uitstoot .
    Ga je ectra zuurstof geven krijg je grotere vermenigvuldiging en meer cellen die dus in zelfde…[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Aardappel met of zonder pulp vergisten? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Voor goede vodka moet je de drank min 3 x stoken . Beter is 5 x

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Aardappel met of zonder pulp vergisten? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Gewoon meegisten .
    Vooraf stoken filteren of eventueel gewoon in ketel meestoken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Aardappel met of zonder pulp vergisten? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Je brengt de pulp op 67 graden , voeg dan de mout toe en breng weer al roerende op 67. Graden hou de Pulp ongeveer 1 uur op die 67 graden .
    Doe dan zetmeel test .
    Nog zetmeel aanwezig hou dan nog 20 min op temperatuur .
    Laat daarna het afkoelen . Desnoods over de nacht . En morgen de gist erop

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Aardappel met of zonder pulp vergisten? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Beta amylase is meest actief 60 tot 65 graden en neemt dan snel af .
    Alfa amylase op 72 graden

    De kruising is op 67 graden .

    Op 70 -71 graden is weinig tot niets meer over van beta
    Achteruit werken beschadigd de beta .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde in het onderwerp Aardappel met of zonder pulp vergisten? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Hangt ervan af of je een ketel hebt waar je pulp in kunt stoken zonder dat het aanbrand .
    EN wat is de bedoeling met de alcohol .

    70 graden is te warm !
    De 65 graden heb je apart nodig voor de amylase .en daarna de 72 .
    Wil je schipperen dan op 67 waar de temperatuur kruist van de beta en alfa amylase

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • ☀️ Vakantiestop Stookwinkel – bestel op tijd!

    Door Stookforum 8 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 21 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 21 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 1 dag geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens