Forum antwoorden aangemaakt

RE: Druivenstook?

De echte grappa wordt gemaakt van het restafval (de schillen en pulp) van de wijnproductie. Hetzelfde voor de wijn geldt voor de grappa : Hoe beter de druifoogst, hoe lekkerder de grappa. Tradionnee...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Druivenstook?

Druiven in de blender en laten vergisten, wijn destilleren ... en je hebt een veredelde Grappa.

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Bassien, Deze Ricard is geen creatie van mij, maar een aangekochte fles. Ik toon die eventjes omdat ie momenteel bij ons beperkt aangeboden wordt. Hij verschilt van de traditionele Ricard omwille va...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Alcohol in het nieuws

Glaasje Wodka, iemand ?

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Een nieuwe pastis in de Ricard-familie. Ricard 'plantes fraiches', een anijs drankje met plantenextracten (geen idee welke). Smaakt naar absint zonder het bittere. Lekker voor deze keer, na deze fl...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: De stookforum BBQ 30 Juni 2018

Ik had op z'n minst een live-feed verwacht van Nimrax, maar ik hoor dat ie Lummel heeft proberen bij te houden en dat absoluut niet gelukt is. Dus Nimrax ligt al een dutje te doen terwijl Lummelientje...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Absint zelf maken

Ik merk wel op dat er weinig louche (verkleuring) is van je absint. Meestal is dit omdat er te weinig anijs is gebruikt. Dit is bijvoorbeeld mijn absint, met en zonder water :

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Nieuwe speeltjes!

Ik vraag mijn schoonzus (die in Londen woont) wanneer zij een bezoekje aan ons brengt, Scotch Bonnet pepers uit de Jamaicaanse wijk mee te brengen. Deze droog ik vervolgens in de oven en maak er chil...

In forum Grainfather

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Een vraagje Skoldt, Welke mout was het precies? De light (15 ppm) of de heavy (35 tot 40 ppm) ? Alvast bedankt! Deze is het :

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Ik ben er tevreden mee. Ik heb telkens het idee dat de recentste stook steeds beter smaakt dan de vorige. Het probleem is dat ik nooit de kans heb om de twee te vergelijken omdat de ene al op is vóó...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Genoeg drank meenemen hé, het wordt dorstig weer 😀

In forum Stel je even voor...

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Het is wat meer geworden dan 'proeven' alleen. Iets meer dan de helft van een fles weggewerkt, maar ik had dan ook iets te vieren ....

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Deze middag eventjes genipt. Het was net na eten dus dat kan mijn smaak wat hebben beïnvloed, maar ik proefde vooral het graan, karamel en vanille en pas daarna de rooksmaak. Misschien moet ik vanav...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Zopas deze whisky (project van een jaartje geleden) op flessen getrokken en voorzien van aangepast label. 1 jaar gerijpt op gebrande eik. Heeft een aantal keer de diepvries in en uit geweest en ook ...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Krimpende whiskey in de vriezer

Uitzetten van vloeistof bij hogere temp ?

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
Pagina 9 / 25