-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutwijn" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@wim58 Haha, als je het wat beter doet plannen en uitvoeren zal de opbrengst en smaak zeker beter worden. Laat maar weten of je bereid bent te brouwen in een soeppan of dergelijke en dan wil je best een stappenplan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutwijn" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@wim58 Even voor mijn beeldvorming, je hebt wel het maischproces (brouwen) doorlopen he? Ik weet niet hoe groot je ketel is, 1,5 liter opbrengst ruwnat uit 5 kilogram mout klinkt namelijk erg laag en je kunt problemen krijgen als… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutwijn" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@wim58 Hoi Wim, de bedoeling van het destilleren is om de gewenste fractie uit de stookwijn te verkrijgen en te scheiden van de rest, wat er gebeurd met het gedeelte in de ketel is afhankelijk van de whisky stijl en… Meer lezen»