Over mij
Ik ben enkele jaren geleden begonnen met stoken. Ik ben ook een hobbyimker en wilde mijn honing gaan vergisten tot mede. Om niet meteen mijn honing te verprutsen aan mislukte gistingen wilde ik eerst wat oefenen met suikervergistingen en ben zodoende in stoken beland. Van de mede is door alle afleiding weinig meer gekomen.
Ik gebruik een omgebouwde All American Pressure cooker als destillator, de koeler hangt met touwtjes aan het plafond, het ziet er niet uit maar werkt als een trein. Ondertussen heb ik al heel wat gemaakt, allemaal gebaseerd op eenvoudige suikerturbogist destillaat. Ik heb van vele interessante vruchten een destillaat gemaakt en speel met onderling mixen zoals cacao met citrus of braam. Recentelijk ben ik begonnen aan rum en rijpen op hout, heb plannen om bananen te gaan vergisten, wil nog leren om te gaan met moutvergistingen en loop dan toch tegen wat vragen aan wat teveel experiment vergt om allemaal te beantwoorden. Vandaar mijn aanmelding op dit forum.