• Jody heeft een update geplaatst 3 jaren, 4 maanden geleden

    Goedenavond robbert, al een aantal maanden volg ik het forum met veel interesse. En heb jou filmpjes bekeken en zo de mout gemaakt. 5tonnen van 25L ieder 5kg gerste mout verschroten met molen en 30min bij 55C, pH 5,5, daarna 45-60min op 65C en nog 30 min op 72C. Omdat het plastic tonnen zijn gebruikte ik een dompelaar van 1500 watt, maar dat duurt heel lang. Is een gasbrander en zeer grote pan dan echt de enige manier of zijn er nog meer opties ?
    Vraag2 via brewerbags schroot eruit gefilterd en de circa 50-55 liter gedestilleerd. Eerste stripping was wat troebel, dus een tweede gedaan en toen de spirit run, maar die verliep anders dan met 1 stripping. Bleef heel lang op 81,5C en moest wel ruim 2L opvangen tot de hearts konden beginnen bij 85C. Is dat normaal bij 2x stripping?
    Vraag3 ik gebruik ferments safspirit M1 en ruim 6 weken laten staan maar nog steeds ging de vlam uit, toch maar gedestilleerd omdat ik de volgende serie wilde inzetten. Toch te ongeduldig geweest. Omgeving was circa 15C soms iets warmer, is dat de reden dat je veel langer moet wachten ?
    Met 25kg mout slechts 6 liter leek mij te weinig namelijk had circa 10l verwacht of komt dat ook door de tweede stripping. Laatste vraagje, ik had meen ik circa 8 liter in een 10 liter vat gedaan en dacht vul 2liter aan, maar er gingen er wel 4,5 l in? Vat lekte niet, had hem goed laten verzadigen met water ? Verlies je zoveel in een Houten vat of is dat omdat deze toch nieuw is?

    Wellicht wat teveel vragen in 1x, maar heb echt wat ervaring kennis nodig.

    Jody

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?