Welkom op de Stoker Chat! Wil je meepraten, log dan eerst even in.

De Stokers Chat 
theicemen
Jackoostende
Hallo, weet iemand met welk metaal je een koperen stookketeltje kunt lassen? Moet dit met zilver en hardgesoldeerd?
Koper met koper moet ie inderdaad hardsolderen omdat deze verbinding sterker is dan gewoon solderen.De tempratuur bij hardsolderen ligt boven de 450 graden.Je heb ook inderdaad soldeer nodig die zilver bevat.Deze kan je online bestellen.
Peter2904 Mijn zelfgestookte whiskey is erg sterk maar verliest na enkele dagen zijn alcoholpercentage
Peter2904 Kan er iemand mij raad geven
Pronkrug Hey allemaal, ik heb een vraag over de mash wat na t stoken overblijft, wat doen jullie ermee?
tonlangeler Hallo beste mensen,
tonlangeler Als ik mijn 2x gestookte grappa of andere alcohol terugleng met (gekookt)water , slaat mijn drank een beetje melkwit uit en verliest zijn helderheid. Weet iemand hoe ik dit beter kan doen?
jaap teranino
tonlangeler
Als ik mijn 2x gestookte grappa of andere alcohol terugleng met (gekookt)water , slaat mijn drank een beetje melkwit uit en verliest zijn helderheid. Weet iemand hoe ik dit beter kan doen?
ik heb gehoord bronwater gebruiken , mat slaan komt door de kal.k in het water
jaap teranino 1ste run aan het doen met een t500, ik lees dat men ongeveer 1 ltr/uur haalt, ik heb de t 500 een paar winterjassen aan gedaan en loopt nu 1 ltr per 35 minuten, blijft dat goed gaan??
Vuurwater Effe een vraagje
Vuurwater mij zou graag met suiker water gaan stoken maar wat is de verhouding suiker op 10 liter water
Fancy Ik stook al een aantal jaren met de Grainfather naar tevredenheid. Op één ding na, de wortkoeler lekt altijd een beetje. Ik zet hem daarom op de aanrecht en dan gaat het wel. Maar toch zou ik hem liever niet lekkend gebruiken. Iemand hier ervaringen mee.
Bertoes Misschien is het leuk om mijn manier van appel/perensap winnen te delen. Foto spreekt voor zich: takkenhakselaar-betonmixer-centrifuge. Werkt super! Chat image
ferdi kan mij iemand vertellen of je een in line koolfilter van still spirit kan ontstoppen want er zou er 25 l alko
ferdi mee kunnen filteren maar heb slechts 2 L en dat op 24 u tijd. ....
Mootjecatootje ik heb een vraag..
Mootjecatootje Heeft er iemand tips.. kan je iets doen met de citroenschillen, die je over houd van de limoncello
frigide Ik heb een zelf gebouwde ketel voor een zeer zacht prijsje voor de liefhebber. Mocht iemand intresse hebben hoor ik het wel.
Drieharingen
frigide
Ik heb een zelf gebouwde ketel voor een zeer zacht prijsje voor de liefhebber. Mocht iemand intresse hebben hoor ik het wel.
Hoi, ik ben beginnende. Heb dus helemaal niets. Wil ergens starten. Wat heb je precies?
mechkoek goedemorgen, heeft er iemand een recept of weet waar ik citrusgin extract kan kopen, alsook een recept om suikersiroop van 65% te maken
Harrie Geachte medestokers ik heb nu 60 kg pruimen staan die aan het vergisten zijn s=deze wil ik straks gaan persen en dan stoken in mijn Alambiek van 10 Liter
Harrie mijn vraag hier hoe ik dat het beste kan doen ik wilde twee rune doen maar moet ik dan ook bij de eerste run een voorloop e naloop weggooien en hoe snel kan ik het het laten doorlopen mag het in een fijne straal of druppelen
hans1 Goedemiddag laat ik mij even voorstellen ben Hans 62 jaar en woon in Amsterdam.
hans1 Ik heb een vraag heb een koperen ketel van een boiler op de kop getikt en wil deze ombouwen naar een disteleer ketel. Ik ben op zoek naar een bouwtekening ,kan iemand mij een beetje op weg helpen?
Moonrise Hallo,
Moonrise ben voornemens om de T500 aan te schaffen. Wie kan mij vertellen wat ik dan allemaal nodig ben om de set compleet/stook klaar te hebben?
Rienk
Moonrise
ben voornemens om de T500 aan te schaffen. Wie kan mij vertellen wat ik dan allemaal nodig ben om de set compleet/stook klaar te hebben?
Als het goed is zit alles erbij wat je nodig hebt behalve vergisting emmer en eventueel zuiker / fruit en gist
johnny Is deze chat in gebruik bij iemand?
Alchemist De chatbox wordt niet superveel gebruikt eigenlijk.
Actieve gebruikers: 0

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?