hallo, ik ben een student middelbaar onderwijs( laatste jaar) en doe mijn eindwerk over bier brouwen zonder gerst/graansoort en vraag me af of ik dit bijvoorbeeld met aardappellen of appels kan doen.
Robin
Hoi Robin,
Bier maak je met gerstemout en hop. Wel kun je appels toevoegen voor een aparte smaak. denk aan Belgische Kriek waar kersen aan zijn toegevoegd. Maar we horen het straks wel van de leden die ook graag bier maken.
P.s. welkom hier, maar kijk je mailadres waar je mee hebt geregistreerd even na. ik krijg er een foutmelding op binnen als zijnde niet bestaand mailadres.
ik heb mij aangemeld via facebook dus weet niet wat er fout kan zijn.
en ik weet dat volgens de definitie van bier het een drank is op basis van water, gerst, gist en hop maar zou de gerst willen verwisselen door iets anders. en niet zoals bij kriek dat eerst een lambiek wordt gemaakt en daarna krieken worden toegevoegd
Wil je wel hop gebruiken?
Je hebt natuurlijk de Jilz achtige drankjes, gemaakt van appels, maar dat is gewoon appelcider. Misschien als je hop toevoegt dat het nog bierachtig kan smaken.
Van aardappels hoef je niet veel te verwachten denk ik. Na het omzetten van het zetmeel in suikers en daarna vergisting krijg je wel een alcoholische drank maar daar zit geen smaak aan, daarom maken we daar Wodka van. Ook dat kun je natuurlijk combineren met hop maar ik kan me er niet veel bij voorstellen. In theorie moet het natuurlijk wel kunnen.
Zou je mij via mijn profiel een privemailtje willen sturen met je mailadres? Dan pas ik dat aan. Anders krijg ik bij iedere reactie in dit topic een foutmelding binnen.
Thanks
bedankt π
Beste Robin,
Volgens mij zit je op het verkeerde forum.
Stoken is heel iets anders dan bierbrouwen.
Misschien heb je meer succes op dit forum:
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/
Suc6