Ik schud ze zo uit de mouw!
Juist Erik, het wordt eens tijd dat we al jou tips te gelde gaan maken of dacht je dat ik hier voor de kat ze kut hele dagen op het forum zit en te zuipen. Met Marnix kom ik er verder wel uit. Die snapt dit soort dingen hahaha.
Jan is erg serieus dus die laten we voorlopig maar even zijn ding doen. Heb jij ook minder concurrente op het mokkelvlak.
Lummel er is er altijd een die zich voor het goede doel moet opofferen,en psssst Jan houd ons in de gaten.?gr.Chris.V
?
ZIE JE WEL,HIJ IS IN COGNITO?
Help,
Ik heb het recept perfect gemaakt zoals in het begin van het forum te lezen valt, vandaag na 2 weken eerste flesje opengedaan om te testen en zogoed als geen CO2 aanwezig, zou het kunnen met de koude temperaturen 2 weken geleden dat de gist er mee gestopt is? (stond in de berging en zou kunnen dat ik snachts de 18 graden niet gehaald heb) of zou door het kunnen dat door het klarings middel gewoon geen gist meer aanwezig was? Nu is de vraag natuurlijk, is alles verloren of hoe kan ik deze er nog doorkrijgen? Terug goed laten opwarmen en verder niet openmaken? of alles open doen en terug gist en suiker toevoegen?
Hoy,
Ik had dat gevoel in den beginne ook, enkele pagina's terug zul je het vast en zeker tegenkomen, ik ben toen meer suiker gaan toevoegen om meer CO2 te krijgen het werkte wel ik kreeg onmiddellijk meer CO2, nu als ik een fles open doe schuimt ze zo hard dat de gist oproert.
ik heb nu een vermoeden dat cider eigenlijk een paar maanden tot een jaar moet rusten om druk en een schuimkraag te krijgen.
Ik ga nu met die flessen proberen om de gist te bevriezen en weg te schieten ( methode tradionel) , en dan hopelijk n'en cider cava te krijgen of hoe je het ook moge noemen mischien n'en appel cava of zo.
grts.
N'en dumo cava HI,HI ,HI, 😉
Methode Tradionel lijkt mij erg mooi om te doen, heb jij de mogelijkheid hiervoor Dumo? Je werkt dan met stikstof neem ik aan?
Voor de mensen die niet weten wat dat is, dit wordt gebruikt bij het maken van Champagne. De fles ligt met de hals schuin naar beneden en wordt regelmatig een kwartslag gedeaaid. De dode gist/droesem zakt naar de hals. De hals wordt bevroren en doordat de herhisting op de fles voor veel koolzuur heeft gezorgt kunnen ze nu het ijsklompje met gist uit de fles schieten. Hierna krjgt de fles direct een nieuwe kurk. Champagne wordt dus 2x gekurkt ?
Het lijkt me erg leuk om ee keer te doen, maar hoe bevries je alleen de hals?
Ken iemand die maakt die ook zal eens vragen hoe hij koolzuur er in krijgt,die zie ik vandaag.
heb jij de mogelijkheid hiervoor Dumo? Je werkt dan met stikstof neem ik aan?
Hoy,
Ik heb gelezen dat dat met droog ijs ook lukt (dat je daar ook temperaturen tot -30 kan halen als het opwarmt), droog ijs in den emmer de kop van de fles erin steken, en wachten tot het bevroren is.
Vloeibare stikstof is gevaarlijk ( -196°c), kost redelijk en vervliegt snel.
grts
Ik laat wel iets weten of het lukt.
Mijn broer, is bij n'en druivenkweker in de streek hier geweest en dienen schiet de gist weg zonder te bevriezen.
n'en truck zegde hij en n'en aangepaste kurken trekker had mijn broer gezien.
grts.
Het zou heel leuk zijn als we dat eens zouden kunnen doen. En goede foto's er van maken of een filmpje. Het is een mooie techniek. Zou leuk zijn als velen het kunnen leren.
Degorgement.
Dat is zo te zien heel goed te doen, mooi filmpje!