Meldingen
Alles wissen

Tomatenwijn

Pagina 12 / 13

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik ga ook wijn maken maar zal ik je een geheim verklappen. Ik heb de fermenters nog en koeler geen enkele keer gebruikt , wel getest, en de 2e staat nog in de doos. Toen ik hem bestelde duurde het heel lang voor hij kwam en sindsdien geen tijd meer gehad, nu cave opruimen voor feestje en baileys en advocaat maken.Β 

Β 

Volgende week dan misschien echt beginnen met brouwen en tomatenwijn ga ik ook zeker maken als ze goedkoop zijn van de zomer. Iedere keer als ik op dit topic kom zit ik de hele dag met dat filmpje van Nimrax in mijn hoofd. Niet kijken dus.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik dacht dat je die al gebruikt had bij het maken van de Kirsch. Erik heeft zn Bio Pils recept online he, ik ga straks een Grainfather neerzetten hier. Deels van onderdelen afkomstig van retouren, maar een streepje door het display of een deukje in de body heb ik geen last van hoor ??

Zo, dat was even offtopic, nu weer tomaten hier en bier bij Erik ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jan ik zou gewoon de boel een aantal dagen koelen naar 4ΒΊC, daar wordt hij toch wel helderder van. Heb je tussentijds ook gist afgetapt? Zo niet, om de dag 100ml gist aflaten, dan heb je straks een mooie heldere wijn.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

een streepje door het display

Dat streepje is er bij mij ook vanzelf ingekomen. Gewoon op de app kijken, is veel duidelijker πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja dat heb ik wel gedaan, zal straks nog een beetje aftappen. Dat is vooral nog rood van de tomaten ?Β ik vind het echt een leuk project, ben benieuwd of de smaak zich nog meer gaat ontwikkelen.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

300 ml tomatendrap met gist afgetapt en de chiller gaat nu zijn werk doen naar 4 graden. Morgen een koud glaasje proeven πŸ˜‰

Nu een lauwe πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb ook een streepje en inderdaad heb ik kirsch laten koelen tot 4 graden om alle gist te laten bezinken. werkt perfect en dat ga ik bij de appels ook doen maar eerst de cave opruimen want het is een bende.Β 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jaaahaa!! Volgens mij zit bijna iedereen hier op het forum momenteel iets achterover te tikken.
Zet je glas anders even buiten, bij 12graden is die zo koud.
Cheers man! (Nim tikt een koud appel cidertje met je mee) πŸ˜‰

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

maar eerst de cave opruimen want het is een bende.Β 

Wat een foto van Suzie Quatro al niet teweeg brengt πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Erik, nog gefeliciteerd met je zoon heΒ 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dank je Jan. Vanavond weer een taartje en een lekker biertje πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

De wijn is gebotteld. 25 flessen van 75cl. Redelijk helder, nog niet kraakhelder maar laat ze lekker een paar maanden staan. Ik heb de fermenter nodig voor mn 2e pils batch.

1 fles weggezet met wat suiker er in om eens te kijken hoe deze wijn als Prosecco gaat smaken πŸ™‚ Zal je net zien dat dat zo lekker is dat ik dat beter met alle flessen had kunnen doen.

Ik wil ook nog paprikawijn gaan maken, maar eerst maar eens wachten op het paprika seizoen.Β 

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En hoe is de smaak nu ? Grtz DB

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hey DB, da's lang geleden πŸ™‚

Β 

De smaak is verslavend lekker, en toch proef ik dat hij nog beter gaat worden als ik hem een tijdje rust gun. Gelukkig is er genoeg om wat weg te zetten. Je proeft gewoon een normale witte wijn maar de tomaat is niet verdwenen. Als je het niet weet denk je een normale witte wijn te drinken, maar omdat ik het weet zeg ik dat de nasmaak iets van tomaat heeft. Ik wil met kerst een glaasje gaan schenken zonder te vertellen wat het is en dan de reacties afwachten.

Β 

Mijn vrouw boeit het allemaal niet zoveel wat ik maak en zegt gewoon deze wijn is lekker of vies. Ben benieuwd wat zij zegt. Als ik vooraf zeg dat het tomatenwijn is zal ze al veel te kritisch zijn en zeggen doe mij maak een Chardonay. Leuke test want ze weet niet eens dat ik tomatenwijn heb gemaakt πŸ™‚

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan leest ze niet mee op het forum.

Β 

Beantwoorden
Pagina 12 / 13
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?