De tomaten lijken deze week sterk in prijs te gaan dalen. Opletten op koopjes. Morgen en overmorgen is het hier weer markt. Eens in de gaten houden wat de prijzen doen. Zou het soort tomaat nog veel uitmaken?
Weekje wachten.laat de zon de prijs drukken,na een tijdje van mooi weer is er een overschot en krijg je ze bij de tuinder voor een prikkie,en voor wijn te maken hoef je geen perfecte tomaten,ik koop ze elk jaar voor in te maken.gr.Chris.
Verschil tussen belgische en nederlandse tomaten is groot wat vruchtvlees angaat
Welke bevatten meer vruchtvlees dan? Ik wil zoveel mogelijk sap en dus minder vruchtvlees. Zo kan ik de wijn zo puur mogelijk maken met vrijwel geen water. Alleen dat wat nodig is om de glucose op te losssen.
Vleestomaten bevatten meer vruchtvlees,pak goeie rijpe tegen het overrijpe aan.bevatten veel sap.
Jan ik denk dat je niet moet gaan voor zoveel mogelijk sap want dan krijg je de door Duitsers slecht gewaardeerde Nederlandse "waterbommen". Wat Chris zegt, goeie rijpe tegen het overrijpe aan die bevatten meer suikers.
Dan ga ik daar naar op zoek Erik en Chris!
Ik heb nu al van meerdere kanten gehoord dat het erg lekker kan zijn!! Hoop dat ik ook zoiets lekkers kan maken met tomaten.
Jan het beste bij een tomatenkweker kijken zijn goedkoop en kunt uitzoeken,die kunnen met die overijpe niets.gr.Chris.
Belgische tomaten hebben meer vruchtvlees terwijl de nederlandse meer "water" hebben. Zeker als je nu bij een boer de mindere kwaliteit gaat vragen van tomaten die overrijp zijn. Prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit van de tomaat en de grote. Ik ga proberen een boer te pakken te krijgen die naar de veilingen gaat . Eens een morgend daar gaan staan en je komt alle boeren tegen van groenten en fruit die je maar wil. Contactje leggen, telefoonnummers vragen en erbij schrijven wat ze kweken en je kan volgens mij de goedkoopste groenten en fruitsoorten krijgen van de verre omgeving.Het is voor mij al heel lang geleden dat ik zelf naar de veiilingen geweest ben maar om een idee te geven wat de prijzen aangaat kon je op de veiling de tomaten bijvoorbeeld tegen 1/4de van de prijs van de winkel koppen en nu spreek ik van de goede kwaliteiten. De overrijpe krijg je dan zo goed als gratis. Denk toch dat het eens de moeite waard is
Als je het dan nog in bulkverpakking vraagt en het zelf kan halen heb je grote kans dat je heel wat gratis kan krijgen. Ze verkopen het wel niet per kilo maar zal eerder per pallet zijn of van die grote houten bakken
Belgische tomaten hebben meer vruchtvlees terwijl de nederlandse meer "water" hebben.
Oei dan baseer je je wel op hele oude informatie. Toen de Duitsers (Bild) over de Nederlandse export tomaat zeiden dat het smakeloze overrijpe waterbommen waren zijn de Nederlandse telers hard aan het werk gegaan om dat imago te veranderen. Ze kwamen bijvoorbeeld met de trostomaat en de Tasty Tom die weer aan de basis staan van vele varianten. Er zijn nu meer dan 300 gangbare Nederlandse tomatensoorten. Negen van de tien exporttomaten komen uit de Nederlandse kassen. Een beetje nuance is wel op zijn plaats 😉
9 van de 10 komen uit Nederland en dat wil ik best geloven maar de reden is eerder dat ze veel goedkoper zijn. Ik heb zelf jaren in en export gedaan van groenten en fruit.
Nu los daarvan kan het natuurlijk wel zo zijn zoals je zegt dat er een inhaalprocedure gestart is in Nederland en dat de kwaliteit nu beter is.
Hoe dan ook is er elk jaar overproductie van tomaten vanwaar dan ook dat ze komen en kan je gouden zaken doen aan de veilingen en veronderstel ook in Nederland en om een beetje aan de topic te blijven maakt het voor ons nu echt niet uit of het goede of slechte zijn daar we ze liefst zelf zo overrijp mogelijk willen hebben.
Ik heb de veilingen aangehaald omdat ook fruit daar goedkoop als niet soms gratis te verkrijgen is. op naar de veilingen en boeren aanspreken zou ik zeggen. Grts RenéR
Klopt Nederlandse tomaten zijn goedkoper dan van de grootste concurrent Spanje. De kassen zorgen voor een hogere opbrengst en logistiek is Nederland ook verder vooruit dan de Spanjaarden.
Maar je hebt aan de ene kant ook wel gelijk hoor, de "standaard" Nederlandse tomaat vind ik ook niets aan. Wat je zegt voor ons doel maakt de kwaliteit allemaal niet zo veel uit en probeer ergens je slag te slaan.
Heb wel eens met iemand gepraat die in de spaanse tomatenkassen kwam op de tomaten lag een laag bestijdingsmiddelen van af die tijd eet hij geen spaanse meer.ik heb zelf elk jr.tomaten in mijn tuin staan,maar koop ook voor een prikje tomaten op de groente veiling,en die zijn net zo lekker,de slechte naam hebben de nederlandse mischien nog maar het is niet terecht.
25 jaar geleden was de Nedrlandse tomaat net plastic geen smaak en geur ,en de laatste jaren is het weer goed. In het zuiden van Europa gebruiken ze nog bestrijdingsmiddelen die hier al jaren verboden zijn zo ook in de ijsbergsla spuiten ze nog met metacistox niet best.en op de sinasappels spiuten ze ook wat en staat op het kaartje of doos vermeld en is hier ook verboden. Dit is nu EEG