Dag Dumo, zolang hij inderdaad vrij ligt van het element kan hij daar gewoon tegen. Geen probleem!
Ik zou gewoon een mash maken zoals de whiskymakers het doen, maischen zoals bij bier (zoals Betweter dus omschrijft), gist erbij en na het gisten zo schoon mogelijk in de ketel. Met een Grainfather is dat een fluitje van een cent. Als eea vergist is dan wil je die "troep" toch niet meer in je ketel?
Met een Grainfather is dat een fluitje van een cent.
Ja, ik weet het wel, als het verschil van smaak ongeveer het zelfde is ga ik ook met de grainfather werken. Het is gewoon voor een experiment, je kunt nooit niet eens weten voor fruit of zo dat het van pas komt, dan kun je dat dan ook zo oplossen, maar je moet wel geen vergif gaan stoken.
Bij den koperen allembiek ketel is er ook zo'n roostertje bijgeleverd.
Ik denk ergens gelezen te hebben dat iemand een oplossing zocht voor fruit te stoken die kan dat misschien ook zo oplossen.
groetjes
Hier een filmpje waar met de Grainfather + copper dome wordt gedistilleerd:
Ik ben benieuwd naar de resultaten van je experiment en hoor het graag.
het kan nog wat duren, ik ga het komende maanden druk krijgen maar ik post ze wel onder recepten.
groetjes
Hoy,
die nieuwe control box kun je die ook instellen zonder app ( telefoon of tablet), of heb je de app nodig.
mvg
Kan ook zonder app hoor.
De app is er enkel voor om het je nog makkelijker te maken en die app komt met name tot zijn recht wanneer je een recept vooraf programmeert.
kun je dan met die nieuwe control box alle maïs stappen programmeren in het begin van het mais proces.
dumo, je kunt inderdaad alle stappen programmeren met tijdsduur en temperatuurhoogte t/m het koken.
Er is een Engelse handleiding van de Controlbox.
Tip voor de bezitters van een Grainfather: http://brew.grainfather.com
Je kunt je daar aanmelden voor de Grainfather comunity, een soort forum als dit maar dan voor de bezitters van een Grainfather. Wel in het Engels.
Hoy,
Het oorspronkelijk bericht komt uit een andere topic.
Met de Grainfather kun je prima destilleren alleen moet je wel even de gebruiksaanwijzing lezen en ook de connect control box hebben.
Je een beetje verdiepen in de materie dus.
http://www.stookforum.nl/thread/zelfbouw-rvs-reflux-kolom-rvs/2/
Dat is dan de nieuwe controlbox volgens ik kan begrijpen waar je het vermogen van de weerstand kan regelen, ik werk nog met de oude.
dat is dan goed om weten.
groetjes
Hoi Dumo,
Dat klopt! Dit is de nieuwe controllbox: http://www.stookwinkel.nl/product/grainfather-connect-control-box-met-bluetooth/
je kunt hem zelfs met een app op je mobiel of tablet vanuit je luie stoel bedienen 🙂
De connect control box biedt meerdere mogelijkheden dus is best de moeite waard om aan te schaffen. De "oude" controller is niet meer of minder dan een STC200.
Deze STC200 kun je weer prima (her)gebruiken om bv. je vergistingskast mee aan te sturen. Of wanneer je een T500 hebt kun je deze (STC200) weer gebruiken om hier je sparge water op de juiste temperatuur te brengen.
Misschien wel handig om onderstaande tekst hier te zetten....
Uit de manual (pagina 3)
FOR USE WITH THE GRAINFATHER CONNECT ALL IN ONE BREWING SYSTEM
The Copper Dome and Alembic Condenser can be attached to the Grainfather to turn it from a brewing unit to a distilling unit. The Grainfather Connect Control Box (included with the Grainfather) has a ‘Power Control Mode’ where you can specify the power output rather than specifying the target temperature. To enter (or exit) power control mode, hold the heat button for 6 seconds (there is also be an option to enter this mode from the mobile device app). Once power control mode is active, the LCD screen will change to only display the current temperature and power output. You can use the up/down buttons to change the power output in 5% increments.
The benefit of this for distilling is that you can lower the power output to slow down the speed at which the distilled spirits comes out. This is desirable during the spirit run when you are making cuts to separate the heads and tails from the hearts. You should make your cuts at specific output temperatures (or ABV) which changes constantly, but if you slow down how fast the spirit comes out you have more time to take the measurements and make your cuts at the right time.