Aja koelwater van 78-87 graden
Ja en veel minder water heel bijzonder. Nu hoor ik weer een klik, dan gaat hij langzaam verder maar ik geeft weer een graadje gas. Temp stookwijn 95 doel 98 en bijna 5 liter binnen .
Alleen nog maar even percentage meten en dan gaan we jouw beursgang begeleiden en mocht het nodig zijn effetjes crowdfunden. Komt goed!
Viel inderdaad stil, klikje hoorde ik, nu 96 graden stookwijn gezet en target temp 99 en loopt weer als een speer
Kben benieuwd, ik hou de topic verder in de gaten 😉
Klaar, temp 97 graden, doel was 100 graden maar zover is het niet gekomen want de alcohol was op.
Nou hebben we slagen gemaakt vandaag of niet?
Heb ruim 5 liter alcohol uit 25 liter stookwijn. Het enige wat nog rest is de smaak en percentage. Zo meten en proeven maar daarvoor is de alcohol nog even te warm.
snel gedaan, wel een hoge opbrengst (volume) 5 liter haal je normaal niet toch? Ben bang dat er dan wel meer water is verdampt dan normaal. Maar we gaan het zien, zet maar even een half uurtje in de koelkast, dan is het zo afgekoeld.
Ik zet de temp gewoon in op 100 Graden en doe er verder niks meer mee, klopt dat je af en toe een klik hoort ik denk dat hij dan 2000 watt element dan uit slaat de 500 blijf gewoon door gaan.
en iets later gooit hij de 2000 watt er weer bij dan hoor je niks.
Dat klikken hoor je ook als je de pomp gebruik die valt dan ook even stil
je koelwater moet rond de 55 zijn op je T500 ik denk dat je die te hoog heb staan en daar door je alcohol ook te warm is om te meten , ik denk dat je met een lagere alcohol percentage uit zou komen ben benieuwd. maar wel meer liters heb dan 4,5 liter
lees net dat je 5 liter heb aangetikt ben benieuwd naar de %
ik ook, even afkoelen. duurt overigens lang, gooi even een ringetje en klemmen rond de weckflessen en dan de vriezer in.
Ok laatste 100 milliliter gemeten de batch, gezakt tot 87% maar heb hem er ook wel doorheen gejast. De hele 5 liter zal denk ik iets boven de 90 procent uitkomen. Kortom, de reflux valt niet stil zolang je 3 graden boven de temperatuur binnen de ketel blijft.
Smaak? Liever niet maar dit was dan ook alcotec 48 die een scheet en 3 knikkers kost en maximaal is opgejaagd . Voor de eerste keer niet slecht dacht ik zo.
Jan een hele prettige vakantie en geniet ervan. Je zal zien dat je straks niet eens naar huis durft. Iedereen wil een grainfather. meer vraag dan aanbod, los het allemaal maar op. Maar als de vraag je vakantie verpest heb ik geen medelijden met je. Hahaha.
Nee serieus , geniet er van en weet dat je uiterst succesvol bent! We spreken elkaar als je terug bent.
Netjes Lummel niet slecht voor de eerste keer , als je hem iets rustiger stook zal natuurlijk de smaak iets beter worden maar hoef ik jou niet te vertellen een oude rot in het vak.
Loop er aan te denken om betweter zijn taak even over te nemen hahaha.
Als je had geluisterd was je op een mooie 4,5 liter uitgekomen met een dikke 92 % lol
Nou dat zou opzich niet verkeerd zijn 😉 De vraag is vaak al hoger dan het aanbod. Ik heb wel geregeld dat er genoeg zijn als ik terugkom want dit topic gaat zeker zorgen voor grote aantallen. Helemaal nu ze weten hoe de controlbox gemoteerd moet worden haha
Genieten gaat zeker lukken! Geniet jij ook van de nieuwe spullen he! Spreek je snel!
Ik blijf overigens het topic gewoon volgen hoor, al zal het iets minder frequent zijn dan normaal, ik laat jullie niet in de steek hoor!
Ben weer aan het stoken met de grainfather maar dan met 2 graden verspingen per keer. De eerste 2,5liter is er al weer. Zo vaak hoef de temperatuur ook niet verschuiven. Doel temperatuur is nu 91 graden en de actuele temperatuur van de stookwijn 89.
Maar stond net te pochen bij de slager dat ik een grainfather had gekocht en die adviseerde me een kilo rosbief te nemen en deze 5 tot 6 uur laten garen op 80 graden.
In water van de grainfather dus voor wie dat niet heeft begrepen
Lekker man, maar zit de peper al in de zak? Anders moet je hem opnieuw sealen voor hij het water in gaat. Leuk dat de slager bekend is met koken met de grainfather. Slowcooking is helemaal hot ?
Ben jij niet op vakantie? Zei hij inderdaad, slowcooking! Of hij het merk kende waag ik te betwijfelen maar zei dat ik een apparaat had gekocht om bier te brouwen dat regelbaar is van 20 graden tot 100 graden. Dat vond tie interessant! Hahaha, zag z'n ogen glinsteren