Die kegs van imake zijn ook vaak 2ehands 19 liter vaatjes. Ik denk dat het voordeliger is ze gewoon zelf 2e hands te zoeken.
Jammer dat keg door Rapper Boef een heel andere betekenis heeft gekregen 😉
Die boef doet zijn naam eer aan.
Voorlopig houd ik het nog bij flesjes, te druk om kegs/fusts bij te gaan doen momenteel.
Â
Groot gelijk! Iedere keer je tap schoonmaken is ook een gedoe hoor. En verlies bij het doortappen...Zonde
Heee Erik .... op wintersport geweest  🙂
Das inderdaad een leuk speeltje van Grainfather.
Maar ik vind t uiterst vreemd, dat je als bierliefhebber geen thuistap hebt 🙂 Gelukkig heb ik wel een CO2 fles, en reduceer in mn mancave.
Alleen de fermentasaurus nog niet als drukvat ingezet.. Dit was trouwens de set van een fermentasaurus :
Allen moet ik zeggen , als je 25L weer aan de tap gooit, ga je automatisch weer meer drinken ( zeker in de zomer ) haha
Â
Hee Jack, ja even lekker in Zweden op de lange latten de sneeuw in geweest.
Dat ik geen thuistap heb heeft er ook mee te maken dat je bier in een fust (volgens mij) minder lang kan bewaren. En inderdaad het gevaar dat je weer meer gaat drinken.
Ben wel heel benieuwd hoe jouw fermentasaurus bevalt en zeker wanneer je hem als drukvat gaat gebruiken. Houd ons op de hoogte.
Â
Fermentasaurus in combinatie met bier brouwen...... Super combinatie... Grote voordeel is de afsluiter onder... Na Vergisting afsluiter dicht.. En je hebt de gist zooi meteen in een half liter vaatje afgetapt... Je kan dan de gist hergebruiken... Maar na de nagisting blijf ik klooien met bottlesuiker.... Moet beter kunnen.... Misschien een vulpistool onder druk?? Vaatje zelf onder druk nog niet geprobeerd... Heb wel alles hier.... Voor Vergisting van stook wijn.... Tsja.... Toch wel te duur.... Werken de gist emmers perfect 😉
Vanuit de conical fermenter heb je hetzelfde "geklooi" met bottelsuiker of je moet die carbonisatie klontjes gebruiken. Ik heb daar wel goede resultaten/ervaring mee. Maar toch nog altijd via een bottel-vat gedaan.
Stookwijn gaat bij mij ook gewoon in een simpel vat a la emmer 😉Â
Â
Er is een schip onderweg naar Engeland en dit keer is de kwaliteit goedgekeurd door Peter Eastwood zelf 🙂 Dus je geduld is niet voor niets geweest 😉
Hoi Jan, is dat schip al in een veilige haven?
Hey Erik!
Dat zou inniddels wel moeten. Ze staan nog op uitverkocht maar ik heb al wel de definitieve aantallen moeten doorgeven die ik met deze eerste levering wil ontvangen. Ik ga er wel van uit dat ze een dezer dagen verzonden gaan worden. Bij het product op de site staat een link naar de vernieuwde handleiding, in het engels helaas. Daar staat stap voor stap hoe je hem in gebruik kan nemen. Heb je vast wat huiswerk ??
Haha, ja ik had hem al gevonden en doorgelezen. Het zal nu niet lang meer gaan duren denk ik.Â
Bestel er maar voldoende, ik las in een ander topic dat er iemand zin had om pils te gaan maken 😉
Dan heb je dit speeltje echt nodig!
Â
En huiswerk...... heb ik momenteel genoeg.
Â
Krijg je je huiswerk af voor april? Spannend!
Is nog veel werk maar 1 mei is het streven 😉
(ik heb gelukkig veel hulp)
Â
Â
net binnen gekomen en volgende week eens testen op de roggebroodwhisky die nu bijna uitgegist is
Â
Nog even een update over de Conical fermenters en de Glycol Chillers.
Ze staan nog steeds in engeland. De Stock taking/inventarisatie is nog steeds bezig. Dit zou eigenlijk tijdens pasen gebeuren en de rest van de week zouden ze extra personeel inzetten om alles de deur uit te krijgen. Het is erg frustrerend te weten dat de voorraad daar staat en dat we er nog niet bijkunnen. Ik hoop dat alles voor de zwedenreis binnen is, maar ik durf niets meer te beloven...Â
Frustrerend voor iedereen die wacht op deze mooie producten, sorry mannen!Â
Er is gisteren wel een filmpje online gegaan van David Heath over de Glycol Chiller, dat geeft in ieder geval hoop dat ze er wel serieus mee bezig zijn.
Excuus aanvaard Jan 😉
Jij kan er ook niets aan doen en ik heb geduld.
Â
Â
Â