hallo medestokers,
Ik ben nu een paar maanden met deze leuke hobby bezig.
Ik stook nu alleen pas met suikerwash, maar begin het al best wel onder
de knie te krijgen, helemaal met alle geweldige tips van dit forum!
Maar het begint buiten toch wat koud te worden om gezellig te stoken (op gas), kan ik dit ook
binnen in de garage doen?
Of zit ik dan eerdaags met mijn installatie op de maan?
Gezien de evt brandbare gassen en het open vuur.
Groetjes Bob
het zou niet een probleem hoeven zijn . ik stook op lpg in de garage en deze is warm .gekoppeld aan de woning na een dagje stoken is de temp hier soms 25 graden het is dan korte broekenwerk .
Zorg wel voor voldoende ventilatie, want een gasbrander vraagt veel zuurstof.
Het is geen probleem ik stook altijd binnen maar wel met de deur op een flinke kier open , gas vreet zuurstof,de fles heb ik altijd buiten staan.nooit !!!!! in afgesloten ruimte gas stoken.gr.dat kan je dood worden,gr.?Chris.V.mooie feestdagen.
Binnen stoken is veel beter want je kan de temperatuur veel beter regelen want een windvlaag kan al van invloed zijn. Nooit weglopen want als de waterdruk wegvalt krijg je alcoldamp en dat wil je niet met open vuur. Of de gasfles buiten moeten staan is een kwestie van geloof geloof ik. Je hebt juist die fles in je nabijheid nodig om het gas steeds bij te regelen. Maar ik heb dat gedoe niet meer met de t500 en Grainfather en dat bevalt me best al mis ik het geklooi en ketelmuziek wel eens. Maar niet echt Hahaha.
Prettige feestdagen allemaal ik ga zo ook stoken, 25 liter die ik van de zomer heb vergist met graan en die er nog steeds staat. Rook gisteren nog steeds goed dus vandaag heb ik weer wat wodka en die ga ik herstoken met rum. Hahah noem me maar gek maar zou best eens heel lekker kunnen zijn.
Lummel gisteren 100 kg. Mooie witte zoete druiven in he vat gegooid.ik heb nog 120 flessen in de kelder maar het is nooit genoeg hahaha va.vrijdag 8 flessen geproefd dus het gaat snel.stook ze en mooie feestdagen gr?ChrisV.
Daar ben ik jaloers op, die grote hoeveelheden fruit die jij te verstoken hebt. Man man wat bof je daarmee. Ik heb dure kirsch gemixed met wodka uit graan en dat smaakt ook geweldig. Misschien wel lekkerder als de kirsch alleen.
Dus niet gemixt in de zin bij elkaar gooien maar gewoon kirsch van gemiddeld 60% en wodka van gemiddeld 60% met water verdund en opnieuw (heel langzaam) gestookt in de Grainfather op 30% vermogen. Ga ik nu proberen met 2 liter wodka en 2 liter rum. Misschien verkloot ik het wel, maar dan weten in ieder geval dat je dit niet moet doen. Of ik krijg een godendrank, dat kan ook.
Jij ook mooie feestdagen al mag het van mij nu al 3 januari zijn.
Dank jullie wel voor alle reacties.
Dan ga ik de eerst volgende keer ook in de garage stoken, met de deur open!
Jullie ook allemaal fijne feestdagen!!!
gr Bob
En zorgen dat je niet kan struikelen want de opvangfles wil je niet omschoppen richting open vuur. Maar dat kan je zelf ook verzinnen natuurlijk. Ongelukken gebeuren door slordigheid en zuinigheid ( te weinig koeling omdat het water kost, de besparing van 2 dubbeltjes per stook kan dan hele nare gevolgen hebben). Dus laten we het vooral veilig houden.
Lummel ik ben er achter gekomen met mijn eigenwijze kop dat als ik de druiven twee keer stook en op eiken snippers gooi het inderdaad lekkerder word dus,dat ga ik straks ook met mais proberen,en fruit ik heb voor kerst 1000 kg laten staan???geen tijd en plaats.druiven is veel werk alles vd steeltjes halen,500 kg 3dgn werk.ik word lui als de kelder vol ligt.hahaha.ps.was het een goden drank geworden of heb je de ramen er mee moeten doen?gr.?Chris.V.