Hey, ik wil morgen graag Odin's whisky gaan stoken. Ik heb een batch van 12,5L klaargemaakt. De opbrengst zal dus erg laag zijn. Hoeveel liter denken jullie? En hoe vaak moet ik het verstoken en voor, midden en naloop scheiden?
Bijgevoegd mijn ketel. Zojuist helemaal doorgestookt met water (stoom, geen koeling). Is hij zo klaar? Of ziet die van jullie anders uit?
Ohja, er zit water in mn thermometer, kan t kwaad, hoe krijg ik t eruit?
Groetjes!
Ik weet het niet maar als hij klaar is en te zuipen help ik je,min.3ltr.het ziet er goed uit maar van die termostaat heb ik geen verstand van ik ben niet zo modern.gr??Chris.V.
Thermometer een dagje op de CV radiator leggen ?
Als de foto's zijn gemaakt na het koken, dan is die mijn inziens nog lang niet schoon. Nacht in bak water met eetlepel citroenzuur ( DA drogist), daarna schoon koken water met soda. En voor het sroken nog ff litertje water in laten koken. Die groene aanslag is nou niet bepaald vitamine C. Die moet er echt uit.
Hi, hij heeft al 2 dagen in de azijn gestaan en heeft 3 uur uit staan stomen. Of hij goed is, geen idee.
hoy,
voor de kenners, mag je uwe ketel niet eens oppoetsen met koperpoets (antiek poets), dat vraag ik mij al lang af, ik heb eens een oude koperen luster opgepoetst, die 50 jaar niet meer gekuist geweest was, die blonk gelijk n'en spiegel.
de binnenkant van de buizen zal wel niet gaan, maar de rest toch.
groetjes
Is deze ketel zo vies dan?
niet gewoon enkel oxidatie/verkleuring>
Ik vind hem behoorlijk vies 🙁
hij heeft al 2 dagen in azijn gestaan en een 3 uur staan stomen.
Ik krijg hem gewoon niet schoner dan dit :'(
hij heeft al 2 dagen in azijn gestaan en een 3 uur staan stomen.
Ik krijg hem gewoon niet schoner dan dit :'(
Ik zou hem lekker gaan polijsten.
binnen en buiten?
In ieder geval van binnen. En als ik dan toch bezig was zou ik de buitenkant ook een poetsbeurt geven.
Update:
Ik heb de ketel gisteren de hele dag staan schoonmaken, dat is uiteindelijk ook goed gelukt!
Vandaag heb ik de eerste run gedaan van Odin's whisky.
De smaak is goed, wat mij echter opvalt is dat alle drank die ik maak troebel wordt aan de hand dat ik het verdun. Zowel de voorloop, en middenloop sloegen wit uit. De naloop is natuurlijk altijd wit/troebel.
Ik heb de oak-a-vin toegevoegd. Dit geeft helaas een pisgeel kleurtje, maar wel een goede smaak.