Meldingen
Alles wissen

Mijn ketel klaar voor Odin's whisky?

Pagina 1 / 2

Berichten: 185
Topic starter
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey, ik wil morgen graag Odin's whisky gaan stoken. Ik heb een batch van 12,5L klaargemaakt. De opbrengst zal dus erg laag zijn. Hoeveel liter denken jullie? En hoe vaak moet ik het verstoken en voor, midden en naloop scheiden?

Bijgevoegd mijn ketel. Zojuist helemaal doorgestookt met water (stoom, geen koeling). Is hij zo klaar? Of ziet die van jullie anders uit?

Ohja, er zit water in mn thermometer, kan t kwaad, hoe krijg ik t eruit?

Groetjes!

Beantwoorden
19 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik weet het niet maar als hij klaar is en te zuipen help ik je,min.3ltr.het ziet er goed uit maar van die termostaat heb ik geen verstand van ik ben niet zo modern.gr??Chris.V.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Thermometer een dagje op de CV radiator leggen ?

Beantwoorden
Berichten: 69
 VSOP
(@vsop)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als de foto's zijn gemaakt na het koken, dan is die mijn inziens nog lang niet schoon. Nacht in bak water met eetlepel citroenzuur ( DA drogist), daarna schoon koken water met soda. En voor het sroken nog ff litertje water in laten koken. Die groene aanslag is nou niet bepaald vitamine C. Die moet er echt uit.

Beantwoorden
Berichten: 185
Topic starter
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hi, hij heeft al 2 dagen in de azijn gestaan en heeft 3 uur uit staan stomen. Of hij goed is, geen idee.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hoy,

voor de kenners, mag je uwe ketel niet eens oppoetsen met koperpoets (antiek poets), dat vraag ik mij al lang af, ik heb eens een oude koperen luster opgepoetst, die 50 jaar niet meer gekuist geweest was, die blonk gelijk n'en spiegel.

de binnenkant van de buizen zal wel niet gaan, maar de rest toch.

groetjes

 

Beantwoorden
Berichten: 185
Topic starter
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Is deze ketel zo vies dan?

 

Beantwoorden
Berichten: 185
Topic starter
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

niet gewoon enkel oxidatie/verkleuring>

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik vind hem behoorlijk vies 🙁

 

Beantwoorden
Berichten: 185
Topic starter
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hij heeft al 2 dagen in azijn gestaan en een 3 uur staan stomen.

Ik krijg hem gewoon niet schoner dan dit :'(

 

Beantwoorden
Berichten: 185
Topic starter
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hij heeft al 2 dagen in azijn gestaan en een 3 uur staan stomen.

Ik krijg hem gewoon niet schoner dan dit :'(

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zou hem lekker gaan polijsten.

 

Beantwoorden
Berichten: 185
Topic starter
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

binnen en buiten?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

In ieder geval van binnen. En als ik dan toch bezig was zou ik de buitenkant ook een poetsbeurt geven.

 

Beantwoorden
Berichten: 185
Topic starter
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Update:
Ik heb de ketel gisteren de hele dag staan schoonmaken, dat is uiteindelijk ook goed gelukt!

Vandaag heb ik de eerste run gedaan van Odin's whisky.

De smaak is goed, wat mij echter opvalt is dat alle drank die ik maak troebel wordt aan de hand dat ik het verdun. Zowel de voorloop, en middenloop sloegen wit uit. De naloop is natuurlijk altijd wit/troebel.

Ik heb de oak-a-vin toegevoegd. Dit geeft helaas een pisgeel kleurtje, maar wel een goede smaak.


Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?