Ik kom straks goed in de druiven te zitten. Iemand tips. Wijn is niet echt mijn ding.
Druiven in de blender en laten vergisten, wijn destilleren ... en je hebt een veredelde Grappa.
http://www.stookforum.nl/thread/witte-wijn-maken-van-blauwe-druiven/
http://www.stookforum.nl/thread/witte-wijn-maken/
Hier kun je vast wat lezen over de basis van het wijnmaken ?
Mocht je niet van wijn houden dan kun je het verstoken, je hebt dan een soort Grappa of een goede basis voor Brandy (Cognac) bij Grappa vergist je zoals Skoldt al aangeeft de hele druif incl schil gewoon mee. Ik vind Grappa persoonlijk niet lekker, het is vaak erg scherp en je proeft zelfs bij de commerciele versies de gistsmaak door het meestoken van de pulp.
De echte grappa wordt gemaakt van het restafval (de schillen en pulp) van de wijnproductie. Hetzelfde voor de wijn geldt voor de grappa : Hoe beter de druifoogst, hoe lekkerder de grappa. Tradionneel wordt ook geen gist toegevoegd. Enkel wilde vergisting is van toepassing. De abv percentages in de stookwijn zijn dan ook maar iets rond de 6 a 8%. Daarom spreek ik ook van een veredelde grappa omdat je het sap van de druiven erbij hebt. Experimenteer even, je zal vast en zeker een leuk distillaat eruit krijgen
Bedankt voor de tips. Zelf zou ik nooit op grappa gekomen zijn, geen idee hoe het smaakt. Ik ga het proberen. Voorlopig eerst dagelijks in de hangmat de druiven zien groeien....
Willempy ik maak er wijnbrand van,druiven van de steel,pletten,als ze lekker zoet zijn geen suiker,bakkersgist,en laten vergisten.de pulp zeven,en stoken,op eiken leggen,ik gooi er nog een beetje vannilesuiker bij en honing.gr.Chris.