Meldingen
Alles wissen

Extra lucht


Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Sinds ik heb overgeschakeld op een verfmenger voor mijn mash aan te maken start de vergisting razendsnel. Voordien duurde het een halve dag eer het begon te gisten. Zou dat liggen aan de extra ingebrachte lucht of aan iets anders?

Beantwoorden
3 reacties
Robbert
Berichten: 9973
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

In aanvang van gisten extra lucht toevoeren betekent dat de cellen sneller delen.
Aerobe maakt gist dus nieuwe cellen aan en veel vervuilende stoffen zoals azijnzuur ,boterzuur , methyl .
In anearobe toestand slaat het om in aanmaak van ethyl .
Voor een hogere kwaliteit alcohol of drank is dus aan te raden de tijd te nemen en niet de gisting te forceren .

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Maar als hij binnen het uur begint met gisten dan wil dat toch zeggen dat alle zuurstof op is en wat is dan het verschil of dat nu op een uur is of een halve dag?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9973
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De activiteiten in eerste aanvang in aerobe toestand deelt gist door knopvorming maar geeft ook co2 Uitstoot , meerdere vervuilingen en maar een heel klein deel co2 . Pas als zuurstof op is gaat gist over op hoofdzakelijk ethyl en co2 uitstoot .
Ga je ectra zuurstof geven krijg je grotere vermenigvuldiging en meer cellen die dus in zelfde toestand zitten en dus ook de " vervuiling " verhoogt .
Dus de in het begin zichtbare activiteiten wil niet zeggen dat gist al actief is met suiker omzetten naar ethyl .
Wanneer je voldoende gist pitch hebt gegeven is forceren om sneller te starten niet verstandig .
Onnodige versnelde Gist deling geeft vervuiling en gist stress .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?