Beste hobbyisten, gister mijn gin recept in de 90% gezet. Naast het koriander zaad dacht ik, kan geen kwaad er ook wat verse blaadjes koriander bij te doen. Vanmorgen waren mijn potten zo groen als gras....
Erg? Ik weet het niet. Het chlorofyl uit het blad is geheel geëxtraheerd door de alcohol. Ben benieuwd of de kleur blijft hangen bij het destilleren. Iemand al eens zoiets gehad? Hoor het graag.
Ter aanvulling, alcohol zelf gemaakt uiteraard uit simpele suiker mach. Recept, jeneverbes, koriander, kardemom, kaneel, citroenschil, sinasappel schil.
Er zal nooit iets met kleur uit je ketel komen tenzij je iets fout doet.
Dat zal inderdaad chlorofyl zijn uit een groen blad. Kan nog bruin worden over tijd
Het klinkt mij als een leuke variatie en niet iets om zorgen over te maken. Gin in de winkel is meestal zo helder als jenever, gemacereerde Gin wordt meestal een beetje geel door de jeneverbes, maar verse koriander kan natuurlijk ook heel lekker zijn, dan is groen een mooie variatie op de gebruikelijke gin soorten.
Of het zo blijft? ik denk van wel. is hij lekker? Daar gaat het om 🙂
Ik heb niet goed gelezen, na het distileren blijft de kleur niet hangen 🙂
Ja de kleur is op zich best grappig maar had het niet gepland! Ach de meeste goede dingen zijn niet gepland. Ik laat hem 48 uur staan en distilleerderij hem, eerst 50/50 water
Gin is prachtig helder geworden! Alles goed gelukt.
Goed zo als hij ook nog lekker is dan kan het niet beter.gr.?Chris.V