Meldingen
Alles wissen

Hoe lang laat ik de alcohol rusten alvorens ik er een essence bij kan mengen.?


Berichten: 28
 ans
Topic starter
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gisteren hele dag gestookt. Voor de eerste keer in mijn leven. Kwam op een gegeven moment uit op 70%, Later zakte het percentage naar 50% Zou graag 1 flesje aanmaken met een essence maar vroeg me af of dit al zo snel verstandig is? Groetjes Ans

 

 

Beantwoorden
7 reacties
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Meng eerst een beetje op naar 40-45%, een "wodka" dus en proef eerst.

Mijn ondervinding is dat de eerste stook niet zo lekker is en de smaak aanzienlijk verbeterd bij de tweede stook en de filtering.

Maar je kan in principe direct mengen en proeven, de smaak verbeterd na enkele dagen/weken. Actief verouderen kan ook

Beantwoorden
Berichten: 28
 ans
Topic starter
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo, Dank voor de hulp. Gisteravond actief verouderd, en daarna gefilterd aangemaakt met de kersenessence. Ruikt en smaakt heerlijk. Groetjes

 

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn ervaring is dat de smaak erg veel verbeterd als je na het toevoegen van de essence de fles een paar weken laat rusten.

Oorzaak schijnt iets met scheikunde en onderlinge bindingen.

Laten oxideren ( drank in contact laten komen met veel lucht) schijnt ook veel te doen wat betreft het zacht maken van de smaken.

Beantwoorden
Berichten: 28
 ans
Topic starter
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Inmiddels een paar weekjes verder en inderdaad het ruikt veel lekkerder. Scherpe geur is helemaal verdwenen. Ben inmiddels bijna klaar voor de volgende stook. Die ga ik twee maal overhalen. Ben benieuwd.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook nooit twee keer als je het een tijdje laat liggen word de smaak van zelf zachter maar bij mij lukt het helaas bijna nooit dat hij lang ligt,ben nu die aan het drinken die ik deze week gestookt heb van druiven is lekker zacht en een beetje zoet 300kg in een week gestookt maar lekker,ik stook wel op een manier van 100jr terug.gr??Chris.V

Beantwoorden
mauser
Berichten: 237
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo, Dank voor de hulp. Gisteravond actief verouderd, en daarna gefilterd aangemaakt met de kersenessence. Ruikt en smaakt heerlijk. Groetjes

 

 hallo, even een vraagje. Hoe en waarmee heb je het gefilterd? groet mauser

Beantwoorden
Berichten: 28
 ans
Topic starter
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo ik heb gefilterd met de koolstof van de stookwinkel.groet Ans

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?