Oke na 4 dagen is mijn aardappel mash compleet gestopt met bubbelen gisteren was de interval nog om de 6 seconden een reeks bubbels, als goed is komen mijn alcohol meters straks binnen zou ik dan kunnen beginnen met het stoken van mijn brei?
Wat betreft de suikermash... die pruttelt vrolijk door en ruikt ook beter dan de aardappel brei (mest achtig)
bubbel per 6 seconden staat nog te gisten hoor, ik zou nog veel langer wachten.
Waarschijnlijk is de combinatie 8 kg suiker met een te hoge pH de oorzaak. Als je start met 4 kg suiker op 20 liter en 1 gram citroenzuur per kg toevoegt zal je zien dat het binnen een uur staat te pruttelen. Een dag later kan je dan het restant van de suiker opgelost in water toevoegen zodat je op 25 liter uitkomt. Bijkomend voordeel is dat je niet het risico loopt dat je waterslot volloopt met de gistbrij die in het begin ontstaat en later weer wegtrekt.
Ga ik doen! Het is wel super vaag het lijkt net alsof de aardappel brei de ene keer actiever gist dan de andere keer?
Toch maar even de start set besteld!
hallo iedereen en de beste stookwensen voor 2018
ik heb een emmer van 10liter
ik zou daar een suikermash willen in maken
heefd iemand mij een raad ivm de verhoudingen
Hoy,
Hier vindt je veel over n'en suikerwash.
http://www.stookforum.nl/thread/basis-distillaat-van-suiker-en-turbogist/
Grts.
Is het mogelijk om je stookwijn door een filter heen te klaren
Alleen door een steriel filter, gist is te klein voor gewone filters.
Je zal dan zoiets moeten gebruiken voor je stookwijn:
Ik heb ergens gelezen dat je om gistcellen tegen te houden n'en filter van 0.25 Micron moet hebben.
Wat is dat voor apparaat dan? En koffiefilter bijv?
Dit is een platenfilter.