Meldingen
Alles wissen

Stookwijn klaren.

Pagina 1 / 2

Berichten: 43
Topic starter
(@robschuppers)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste stokers,

Ik vroeg mij dus af of het mogelijk is stookwijn te klaren door dit door een koffiefilter heen te gooien of een kaasdoek.

Mvg

Beantwoorden
24 reacties
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Neen, dit is niet mogelijk. Je gaat wel iets tegenhouden maar gistdeeltjes zijn zo fijn dat zo door de filter heen gaan. Beter klaarmiddel gebruiken.

https://www.stookwinkel.nl/product/alcotec-24-turbo-klaringsmiddel

 

Beantwoorden
Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nu woon ik ergens waar er dus niks is op stook gebied..ik heb nog enkele verpakkingen klaarmiddel liggen maar die zijn van 2010... is er een houdbaarheidsdatum? En anders een alternatief middel om te klaren??
Ik wil hierna wodka maken . Waterslot staat nu nagenoeg stil en het gaat om 50 liter..
Groetjes van palmboom

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Indien er geen datum op de verpakking staat zal het niet slecht worden, hoogstens iets van zijn werking verliezen. Een alternatief middel om te klaren is lang laten staan en daarna de stookwijn afhevelen.

Beantwoorden
Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ok.bedankt..
Ik ben bang dat het de stookwijn verpest als het klaarmiddel bedorven is.
Dus laten staan en wachten tot het helder is?
Dan praten we over ongeveer 2 weken? Of langer?
En dan natuurlijk vat dicht laten tot die tijd.

Groet palmboom

Beantwoorden
Berichten: 68
(@freek)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ok.bedankt.. Ik ben bang dat het de stookwijn verpest als het klaarmiddel bedorven is. Dus laten staan en wachten tot het helder is? Dan praten we over ongeveer 2 weken? Of langer? En dan natuurlijk vat dicht laten tot die tijd. Groet palmboom

Je zou het klarings middel op een half litertje kunnen toepassen van het geheel, weet je in iedergeval of het beter de vuilnisbak in kan of toch kunt gebruiken

Beantwoorden
Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoeveel moet ik dan gebruiken van het klaarmiddel? Zijn kleine doorzichtige zakjes

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gewoon laten bezinken dan voorzichtig overhevelen naar de ketel,je kunt dan event een wittekatoene lap als zeef gebruiken voor evt.resten of (ik weer)keukenpapier,gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 40
(@volvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedeavond ik zet mijn stookwijn met deze temperaturen altyd twee dagen buiten of 1 dag in mijn koelkast die omgebouwd is tot klimaatkast dus met koelen kun je super je stookwijn klaren.

gr volvo

Beantwoorden
Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste volvo..hier is het snachts op zn kouds 23 graden...en 50 liter zet ik ook niet zomaar even in de koelkast...
Maar bedankt voor het meedenken

Groet palmboom

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Hoy,

Ik denk wel als je hem lang genoeg laat staan bij 23 graden, hij wel klaart als je hem koeler zet gaat het gewoon rapper.

Ik heb hier n'en stookwijn staan van 21 oktober, gemaakt van appelsap, die staat van toen bij 20-23 graden.

Ik ga daar 5 liter van bottelen als cider, 10 liter overhevelen in een fles voor wijn, en de rest verstoken.

Ik laat wel iets weten of hij redelijk helder is of niet.

grts

 

Beantwoorden
Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dus die stookwijn bederft niet??
Dat is mooi om te weten want ik heb 4 vaten van 50 liter. En die kunnen dan mooi vol om gebruikt te worden als ik ze nodig heb..

Kijk je blijft bijleren hier..
Bedankt
Groet palmboom

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dus die stookwijn bederft niet??

Ik hoop van niet.

als ik geen tijd heb om hem te verwerken zet ik hem normaal in  kelder na de gisting  koeler dus, zo heb ik nog geen bedorven  stookwijn gehad, nu is hij blijven staan omdat het ook een vat van 50 liter is, en ik kon de verwarming niet afzetten omdat er nog andere dingen stonden te gisten.

De mensen die wijn maken die laten hun glazen fles ook langere tijd staan, die is dan wel tot bovens toe vol.

Ik laat wel iets weten.

grts

 

Beantwoorden
Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zorg er wel voor dat je het vat of de fles dicht laat zodat er een CO2 deken over je stookwijn blijft.

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?