Meldingen
Alles wissen

Kiwi's


Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo, ik heb op mijn werk ontzettend veel kiwi's gekregen. Zou ik daar iets kunnen met maken?
Groeten Frederik

Beantwoorden
10 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Vergisten en stoken zou ik zeggen,en kijken wat het word.ik heb ze nooit gestookt,maar als ik ze zou krijgen zou ik ze vergisten.heb ik een keer gedaan met lichees,kloot werk om de schil er af te krijgen maar lekkere drank.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10625
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kiwi likeur is een bestaande drank dus gewoon vergisten en wat lekkers van maken . ?

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Maandag eens aan beginnen heb 2 kisten gekregen en kan dat nooit op tijd verwerken.

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Volgens mij is het hoe rijper hoe meer suikers er vrij komen. En dat komt weer ten goede aan de drank.

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hetgeen ik mij afvraag bevatten kiwi's niet teveel zuren om er iets lekkers van te maken?

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Idd heb deze morgen een doos open gedaan en ze zijn al naar de rijpe overrijpe kant. Denk dat het daarom is dat we ze "gratis" gekregen hebben.

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik maak er mee kiwi vodka, door gewoon ze te weken zetten en een groot deels sap erin. dan zeven, niet te hoog in alcohol percentage laten gaan. maximum 20% en 50 gr/pl suiker. ik maak het niet veel kiwi's kosten normaal te veel,maar als ik het maak is het binnen een week weg . tip een heel lichte groene kleur geven, de mensen kijken altijd eerst voor men maar proeft . en ik kan het eigenlijk wel bewijzen, ik heb een likeur yellow fever,en orange fever. beide zelfde berijding en het kleur verschilt. en iedereen beweerd hoog bij laag dat de smaak verschilt,en enkel yellow fever gaat de deur uit. ah dan zit ik soms lekker te nippen aan de orange ferver en lach ik lang uit πŸ˜‰ zelfde drank andere kleur/en de mensen genieten meestal van hun ene glas dat ze drinken. er lopen niet veel zuip orgels meer rond hΓ© πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Even nog wat vragen
Wat bedoel je met de pl (50 gr/pl suiker)
Hoe krijg je de groene kleur
Welke verhouding sap / wodka
Pureer je de kiwi's

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Weet niet waar je woont anders luister ik eens wat hij ervoor vraagt zal dan wel per kist zijn denk ik.

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

50 gram per liter is idd hoog voor een wodka. en het mag dan eigenlijk ook geen wodka genoemd worden denk ik . omdat het te hoog in suikers zit per liter,denk dat wodka veel lager zit. maar das nu eens moonshinen , de lak hebben aan regels. want enkele van mijn likeuren zitten boven het wettelijke toe gelaten suikers πŸ˜€ .

de kleur krijg je met kleur stof uit de rekken van thuis bakkerij. blauw en geel.

bv mijn absint:

daar moet je echt mee spelen, dit doet mijn vrouw meestal. ik zeg tis dat of dit kleur,en we testen het eerst uit op enkele glazen water.

verhouding sap weet ik niet meer van buiten en of ik ze pureer ook niet ik zou mij recepten boek moet nazien.

ik weet heel zeker dat ik te ver woon,ik woon tegen de belgische kust. een 20 klm vandaan. en ik rij nooit meer dan 25 klm ver πŸ˜€ dit doet mijn vrouw wel πŸ˜€ maar voor 50 kilo kiwie's krijg ik haar niet zo zot :O

Beantwoorden
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?