ik heb een lange tijd gevochten tegen kabouters die zo gezegd stiekem dronken aan mijn flessen.
nu ben ik er wel heel duidelijk achter gekomen dat dit niet zo is. en dit om twee redenen, en de temperatuur is er ene van. met een temp.verschil van 15 graden kan dit de nek van de fles verschillen. bv.vul je nu een fles op een kamer temp. van 24 a 25 graden net onder een pps capsule,en je brengt deze naar een ruimte van bv. 9 graden gaat dit het volume van je fles onder de hals van de fles brengen. en breng je deze terug naar een temp. van het bottelen komt de volume terug netjes onder de pps capsule.
dus jah, wat is de juiste bottel temp van een likeur ?
mvg gerdy
kamer temperatuur dus . gelukkig heb ik die ervaring wel 😉 want ik verzet 200 flessen per kwartaal :p ben een echte moonshiner
deze komt uit n'en andere topic ( bio Brouwmaat), maar hier geplaatst
In flessen wordt niks vanwege het geklieder.
He, Lummel
Ik heb deze,
https://www.braumarkt.com/enolmatic-vacuum-bottelapparaat-complete-startset.html
Werkt heel goed en snel, geen geklieder zoals jullie dat zeggen, het kost een beetje geld maar het is het volgens mij waard, en als je n'en filter erbij koopt is filteren zo gedaan.
Grts.