Ok dus waterslot vol houden .
Ok dus waterslot vol houden .
...en niet gaan koekeloeren 😉
?
Mijn suikermash/stookwijn is nu zonder toevoegingen aan het bezinken/klaren ik heb hier nu 3 lagen in zicht een donkere bodem (dode gistcellen) een melk achtige midden laag en een iets lichtere boven laag. Klopt dit of ligt er een dikke laag gestolde suiker in de middenlaag?
Mvg
Suiker die eerst opgelost was in je mash zal zeker niet meer stollen.
Oke dus het gaat dan waarschijnlijk even duren om te klaren? Zou ik bijv.turbo clear.kunnen gebruiken?
Ik zou geduld hebben en wachten tot het een geheel heldere vloeistof is, (maandje)
met turbo clear verwijdert alleen de grove gistcellen, de vloeistof blijft daarna nog steeds mistig, en geeft na stoken een sterke gistsmaak af.
Ik persoonlijk vind dat erg onsmakelijk om dit te drinken, maar ik denk dat er ook stokers zijn die dat niet proeven of dat niet onsmakelijk vinden.
Ik zou ook geduld hebben en er zeker niet meer in gaan liggen roeren (wat je met turbo clear moet doen.
Ik heb 1 Mash met turbo behandeld uiteindelijk en 1 Mash laat ik staan een maand (ik haal het sowieso door een koolfilter). Ik had helaas al gehandeld voor ik ging lezen, ik kan nu echter wel het verschil gaan ruiken en proeven, wederom weer een leermoment al zou het zonde zijn als die turbo mn smaak verziekt.
Mvg
Ik laat wel iets weten.
Zoals beloofd.
He' palmboom, ik heb vandaag mijn vat open gedaan, ik heb er 5 liter als cider gebotteld, 10 liter overgeheveld om later als wijn te bottelen, en de rest in n'en emmer gedaan om morgen of overmorgen te verstoken, de wijn is nog goed, we hebben er zelfs een glas van gedronken, hij was zelfs aangenaam om drinken.
En heel goed uitgeklaard.
grts